Wie worden de beste wijnproevers van Nederland en België?

Kun jij een Primitivo van een Negroamaro onderscheiden? Herken je direct de geur van een Bordeaux-blend uit Zuid-Afrika? Proef je altijd het verschil tussen een Pinot Noir en een Spätburgunder? Dan is de Grand Prix Saint-Hubert de ultieme kans om, in teamverband, je talent te bewijzen. De Grand Prix Saint-Hubert is dé klassieker onder de talloze proefwedstrijden en al sinds 1984 hét hoogtepunt voor de sportieve proevers uit zowel Nederland als België.

Het unieke concept is weliswaar gekopieerd, maar de Grand Prix Saint-Hubert is het origineel en niet alleen de oudste, maar vooral de leukste, spannendste en beste proefwedstrijd die de Benelux rijk is. Zoals gebruikelijk proeft elk team 10 rode wijnen die blind worden gepresenteerd. Vooraf worden 14 herkomstlanden of -gebieden gegeven. Aan elk team de opdracht de 10 wijnen te koppelen aan het juiste gebied of land en aan te vullen met relevante details zoals de druif, de appellatie, het jaar en/of de producent.

Deelnemen
Zowel professionals als particuliere wijnliefhebbers kunnen zich individueel of per team van 2 of 3 personen inschrijven. Wacht niet te lang, want het aantal deelnemers is beperkt tot 100! Deelnamekosten bedragen 30 euro per persoon, inclusief toegang tot het Nederlands Wine & Food Festival. Het beste team wint 3 gouden dukaten, daarnaast zijn er aantrekkelijke prijzen voor de nummers 2 en 3. Aanmelden kan tot woensdag 26 mei 2011 per e-mail aan [email protected].  Inschrijvingen worden bevestigd.

Datum: zondag 5 juni 2011
Locatie: NH Barbizon Palace, Prins Hendrikkade 59-72, Amsterdam
Ontvangst: vanaf 09.00 uur
Briefing: 09.45
Start: 10.00 (stipt)
Bekendmaken wijnen: 12.00 uur
Prijsuitreiking: 15.00 uur

Lees ook:Blindproefwedstrijd op 3 juni
Lees ook:3-4 juni, Zwolle: groots gastronomisch festijn voor professionals
Lees ook:Verkiezing beste rosés en huiswijnen van het jaar
Lees ook:Nederlands Wine and Food Festival 2011
Lees ook:Uitslag Rosé verkiezing van het jaar 2006

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>