Amsterdamse Wijnmarkt – 22 mei

Op zondag 22 mei presenteren negen kleine wijnimporteurs hun assortiment aan het publiek tijdens de allereerste Amsterdamse Wijnmarkt. Deze markt wordt gehouden in de sfeervolle, voormalige aankomst- en vertrekhal van de K.N.S.M, van 14:00 tot 17:30u.

De wijnimporteurs laten je kennismaken met wijnen uit Hongarije en Duitsland, Zuid-Afrika, Spanje, Italië en Frankrijk. Er is voor ieder wat wils, van soepel en toegankelijk tot diepgaand en complex. Voor een eerste kennismaking met wijn is dit een geweldig evenement, maar ook de doorgewinterde wijnkenner kan er zijn hart ophalen. En voor de horeca is het een uitgelezen kans om nieuwe ideeën op te doen voor de wijnkaart. Naast wijn is er ook chocolade, van Chocolaterie Alexandre. En er zijn allerlei wijnaccessoires te koop bij laVielaVie, van glazen tot ice bags.

Tijdens de Wijnmarkt vertellen de importeurs u alles over herkomst en productie van hun wijnen. Ook geven ze advies over het eten waarbij je de wijnen kunt drinken, en uit welke glazen. Ter kennismaking zijn er speciaal voor deze middag proefpakketten samengesteld. De wijnen worden extra scherp aangeboden voor diegenen die ter plekke willen kopen. Alle reden dus om op zondagmiddag 22 mei naar restaurant de Kompaszaal op het KNSM-eiland in Amsterdam te komen: om te proeven, te genieten en voordelig de wijnvoorraad aan te vullen.

De negen importeurs die tijdens de eerste Amsterdamse Wijnmarkt de krachten bundelen zijn: Bolomey Wijnimport, Casa Cava, Golden Grapes, Il Commendatore, laVieleVin, Miranda Beems Wine Import, Markvandewijn, Pomme d’Or en Rhône Value Wines. Kijk voor meer informatie  en reserveren op de website.

Informatie en reserveren

Locatie

Restaurant de Kompaszaal, KNSM-laan 311, Amsterdam (www.kompaszaal.nl )

Aanvang

Bezoekers zijn welkom van 14:00 tot 17:30, pers is welkom vanaf 13:00.

Parkeren

KNSM-eiland (gratis op zondag). Ook bereikbaar met bus 42 vanaf Amsterdam CS en/of tram 10 vanaf het Leidseplein.

Entree

€ 10,- per persoon.

Website:         :

http://www.amsterdamsewijnmarkt.nl/

Reserveren     :

http://www.amsterdamsewijnmarkt.nl/reserveren.htm

Lees ook:Amsterdamse Wijnmarkt
Lees ook:Binnenkort: Amsterdamse wijnmarkt
Lees ook:De Amsterdamse Wijnmarkt
Lees ook:Bezoek dit jaar Grootse Wijnen, Kleine Importeurs!
Lees ook:PSV en JRE

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>