Vakantietip: wijnfietsen in Oostenrijk

Ben je een liefhebber van wijn én van fietsvakanties, dan is Oostenrijk een goede tip! In oktober was ik heel kort in het bekende wijngebied de Wachau, en zag daar aan de kade langs de Donau diverse huurfietsen staan. Er is een goed netwerk van fietsroutes en fietsverhuur, over goed onderhouden fietspaden.

Ook in het nabijgelegen Weinviertel lopen fietsroutes door en langs de wijngaarden. Je kunt daar zelfs begeleide tochten maken. Op de Muskateller-wijnroute begeleidt wijn-fiets-guide Leopoldine Rauscher de fietsers naar de mooiste plekjes: bezienswaardigheden, prachtige natuur of authentieke wijnkelders voor een hapje en een drankje.

Meer tips over fietsroutes vind je hier.

Informatie over het huren van fietsen op diverse plekken op deze site.

Lees ook:Zomerse Weinstrasse weken in Zuid-Tirol
Lees ook:Geheimtip Steiermark 5: Zomerwijn Gelber Muskateller
Lees ook:Nieuw wijnboek: wijn in het spoor van de Tour de France
Lees ook:Langs de wijnroute van Zuid Duitsland
Lees ook:Lente in de Achterhoek – met wijn!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>