Lente in de Achterhoek – met wijn!

Vanaf 14 april kan bij diverse restaurants in de Achterhoek weer asperges gegeten worden. Nu is dat niet speciaal, dat kan in de rest van Nederland ook. Maar in de Achterhoek schenken ze er ook wijn van eigen streek bij. Bovendien liggen er gratis fietsroutes klaar voor de sportievelingen onder ons. Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme werkt samen met meer dan veertig restaurants, aspergetelers en natuurlijk wijngaarden.

Bij ieder deelnemend restaurant kan in de aspergetijd (14 april en 24 juni) worden gestart met een fietsroute langs aspergetelers en Achterhoekse wijngaarden. Het volgen van de routes is eenvoudig. Iedere route is uitgezet aan de hand van fietsknooppunten die je aan de hand van de bordjes kunt volgen. De routes zijn tevens te downloaden op www.lenteindeachterhoek.nl. De lengte van iedere route is tussen de 30 en 35 kilometer.

Streekgerechten
De deelnemende restaurants liggen verspreid in de Achterhoek. Op de menukaart staan tal van streekgerechten, maar in het bijzonder asperges.. Naast asperges is er aandacht voor nagelhout (gerookt vlees) en Kemper landhoen bijvoorbeeld.

Achterhoekse wijnen
De Achterhoek is in een paar jaar uitgegroeid tot grootste wijnstreek van Nederland. Er zijn zo’n twintig wijngaarden waar op hoog niveau wijnen worden gemaakt. De wijnen worden jaarlijks op diverse concoursen onderscheiden. Op de betreffende wijngaarden kun je vaak een rondleiding krijgen, en natuurlijk kun je lekker proeven (je bent toch met de fiets… ).

Lees ook:Wild eten – wijn drinken in de Achterhoek
Lees ook:Gratis wijn in de Achterhoek
Lees ook:Wijnbouwopleiding aan Nederlands AOC
Lees ook:Rode Nederlandse grand cru wijnen komen eraan !
Lees ook:Wijnbouwopleiding in de Achterhoek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>