Wijnmarkt in Markelo

Op 5 juni a.s. wordt in openluchttheater De Kösterskoele in Markelo voor de zesde keer een grote internationale wijnmarkt gehouden. Markelo was tot aan de gemeentelijke herindeling in 2001 partnergemeente van het bekende Franse wijnstadje Sancerre.

Wijnboeren uit ondermeer Frankrijk, Italië, Nederland, Duitsland en Zuid-Afrika zullen zelf uitleg geven over datgene wat hun wijn zo uniek en bijzonder maakt. Tevens is er volop gelegenheid de door hun, met passie, geproduceerde wijnen te proeven en te kopen

Wijnkenners maar zeker ook mensen die niets van wijn weten kunnen veel informatie krijgen over de wijnen die door vele wijnboeren uit alle delen van Europa worden gepresenteerd. Hoe moet wijn geproefd worden, welke druivensoorten worden er gebruikt en welke invloed heeft de grondsoort op de smaak van de wijn ? Op al deze vragen krijgen bezoekers een antwoord en uiteraard kan er volop van de wijn worden geproefd.

De markt is open vanaf 13:00 uur en duurt tot 18:00 uur; de toegang bedraagt € 7,50 euro, waarvoor bezoekers een proefglas krijgen.

Bron

Lees ook:Wijngaarden gerooid in Spanje
Lees ook:Landelijke picknick bij de wijnboer
Lees ook:De angst voor biologische wijn
Lees ook:Wijn-fietsroutes in Südtirol
Lees ook:Wijnalmanak 2012 met gratis Bubbles-editie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>