Word jij Vinoloog van het jaar?

Jaarlijks nemen er zo’n 150 mensen deel aan de opleiding tot vinoloog van de Wijnacademie. Zeker de laatste jaren is de belangstelling voor deze wijnopleiding enorm gegroeid. En hoewel lang niet iedereen uiteindelijk het papiertje haalt, moeten er inmiddels toch wel duizenden vinologen in Nederland rondlopen.

Ieder jaar wordt uit al die vinologen een Vinoloog van het jaar gekozen. Maar daar moet je wel wat voor doen… Voor de 16e keer wordt dit jaar de Wedstrijd Vinoloog van het Jaar gehouden. Onder de deskundige begeleiding van Cees van Casteren valt er tijdens de voorrondes veel te leren. In eerste instantie zijn deze proeverijen daar ook voor bedoeld. Met het wedstrijdelement probeert de organisatie – de Verenigde Vinologen Nederland – de deelnemers wat te prikkelen en er een tevens een serieuze proeverij van te maken. Maar het motto is vooral: deelnemen is belangrijker dan winnen!

Drie voorrondes
Zoals gebruikelijk zullen er drie voorronden worden gehouden. Aan alle drie de voorronden kan worden deelgenomen, alleen de twee beste scores tellen mee voor plaatsing naar de halve finale. Uiteraard moet je wel vinoloog zijn!

Data voorrondes

1e voorronde :  4 april 2011

2e voorronde :  9 mei 2011

3e voorronde :  6 juni 2011

De voorronden vinden plaats in De Twee Marken te Maarn. Aanvang proeverij 20.00 uur, einde ca. 22.00 uur

Aanmelden
Aanmelding vindt plaats per voorronde en kan vanaf dit moment via de website www.vinologen.net.

Pommery is de sponsor van de wedstrijd!

Lees ook:Laatste kans in voorronden Vinoloog van het Jaar
Lees ook:Vinoloog van het jaar voor de tweede keer op een rij!
Lees ook:Hans Meijs vinoloog van het jaar !
Lees ook:Laatste kans om Vinoloog van het Jaar te worden
Lees ook:Wijnopleidingen nemen vlucht in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>