25 mei Grote proeverij in Amsterdam

Ik moet toegeven dat de proeverijen van Perswijn erg goed zijn.

En 25 mei is er weer een.

 

De moeite waard! 

Op zondag 25 mei 2008 organiseert Perswijn wederom het unieke wijnevenement ONTDEK DE NIEUWE WERELD. In de strakke omgeving van het Mövenpick Hotel in Amsterdam kunnen potentiële wijnliefhebbers en ervaren proevers hun wijnkennis verrijken met zo'n 250 wijnen. De wijnen uit Zuid Afrika, Australië , Nieuw Zeeland, Chili, Argentinië en Californië doen het goed in Nederland. De totale consumptie van wijnen uit de Nieuwe Wereld steeg van 27,9% naar 31,5% ten koste van Europese wijn.

De belangstelling voor wijn in Nederland groeit nog ieder jaar. Eén van de aspecten waar dat uit blijkt, is de toename van mensen die een wijnproeverij bezoeken. Tijdens ONTDEK DE NIEUWE WERELD laten een twintigtal importeurs en wijnhandels hun betere Nieuwe Wereld wijnen proeven. Steeds meer kwaliteitswijnen komen uit de landen buiten Europa. De gunstige klimaten en de eenvoudige wijnwetgeving in de ‘Nieuwe Wereld' maken het mogelijk goede wijnen te maken tegen aantrekkelijke prijzen.

Men kan ook de mens achter het product ontmoeten tijdens de speciale masterclasses. Echte 'masters' en wijnmakers komen hun verhaal vertellen bij hun eigen wijnen. Door te proeven, te luisteren en alles te kunnen vragen aan de wijnmakers kan je wijnen en wijngebieden leren kennen alsof je in Argentinië, Nieuw Zeeland of Australië bent. Aan alle bezoekers wordt gevraagd te stemmen op de beste merlot en de beste chardonnay onder de 10 Euro.

Gegevens voor Ontdek de Nieuwe Wereld:
Datum: zondag 25 mei  2008
Plaats: Mövenpick Hotel, Piet Heinkade 11, 1019 BR  Amsterdam
Tijd: 12.00 – 17.30 uur
Toegangsprijs: € 17,50
Informatie & boekingen:  http://www.wijnpers.nl/ontdek
Lunch- en dinerarrangementen:  http://www.moevenpick-amsterdam.com/

Lees ook:Masterclasses Nieuwe Wereld [Persbericht]
Lees ook:22 april Nieuwe Wereld Proeverij
Lees ook:22 april Nieuwe Wereld wijnen in Noordwijk
Lees ook:Winnaars wijnproeverij Ontdek de Nieuwe Wereld
Lees ook:Nieuw Zeeland schiet omhoog in wijnexport

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “25 mei Grote proeverij in Amsterdam

 1. Willem

  Ik ben zelf zeer fan van de Alta Vista wijnen. Bekijk de homepage voor de rose.. Zalig.!

    /   Reply  / 
 2. patty

  Nou volgens mij is deze proeverij ook op zondag 22 mei en kun je dit mooi combineren met de Amsterdamse Wijnmarkt een stukje verderop!
  Dagje Amsterdam voor heel veel proefplezier. Dus doen!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>