Blindproefwedstrijd op 3 juni

Op zondag 3 juni vindt de blind proef wedstrijd plaats, de Grand Prix Saint Hubert 2007.

De winnaar krijgt 1000 euro en je moet je voor 21 mei opgeven.

Iedereen kan meedoen, ook amateurs. Je doet mee in teams van 3.

Nieuws op www.wijninfo.nl
Grand Prix Saint-Hubert 2007
Drie gouden dukaten voor de beste wijnproevers in Nederland en België

De klassieke en inmiddels meest prestigieuze blindproefwedstrijd op de wijnkalender, de Grand Prix Saint-Hubert, vindt dit jaar op zondag 3 juni plaats. Tijdens de zevende editie van het Nederlands Wine & Food Festival in de St. Olofskapel van het NH Barbizon Palace in Amsterdam maken diverse professionele en amateur-teams zich op om de ultieme uitdaging aan te gaan.

Drie gouden ducaten en 1000 euro aan prijzengeld

De 24e editie van de Grand Prix Saint-Hubert start exact om 10.00 uur en eindigt exact om 12.00 uur. Op het podium in de St. Olofskapel vindt om 15.00 uur de uitslag en de prijsuitreiking plaats, traditiegetrouw met 3 gouden dukaten voor het winnende team en voor de overige winnaars geldprijzen met een totale waarde van 1000 euro. Na de huldiging worden de blindgeproefde wijnen bekendgemaakt en besproken.

Ultieme uitdaging

Een zeldzaam moment waar de echte wijnfanaticus altijd weer naar uitkijkt: een blindgeproefde wijn volledig kunnen plaatsen: druivensoort, appellatie, oogstjaar en producent. De Grand Prix Saint-Hubert, een blindproeverij voor teams van drie personen, biedt wijnliefhebbers (amateurs én professionals) al jaren lang de mogelijkheid dit moment van extase te beleven. Er worden 10 rode wijnen blind geproefd. Vooraf worden 14 herkomstlanden of -gebieden gegeven. Aan elk team de opdracht de 10 wijnen te koppelen aan het juiste gebied of land, en verder zo veel mogelijk details correct aan te vullen: druif, appellatie, jaar, producent. Welk team wint de hoofdprijs van drie gouden dukaten en onder welke teams wordt het totale prijzengeld van 1000 euro verdeeld? De prijzen worden beschikbaar gesteld door de hoofdsponsor, GaultMillau | Proefschrift Restaurant & Hotel Jaargids Nederland.

Eregalerij

Tal van bekende Belgische en Nederlandse wijnkenners namen de afgelopen jaren deel aan deze uitdaging van The Wine & Food Association. Bekende deelnemers waren onder andere Nico McGough, René Gabriel, Ronald de Groot, Karel de Graaf, Vera Wessels en Paul Op ten Berg. Op de imposante eregalerij van winnende teams treffen we namen als Hugo Van Landeghem (B), Johnny Grootvriendt (B), Cees van Casteren, Louis Janssen, Udo Göebel, Alex Klein, Albert de Jong, Petra de Vries, Gerhard Horstink en Arno Aartsen en veel bekende sommeliers van gerenommeerde restaurants in België en Nederland.

Deelname

Deelname aan de 24e Grand Prix Saint-Hubert staat open voor horeca- en wijnprofessionals, consumenten, studenten, (wijn)verenigingen, proefclubs, opleidingscentra, et cetera. Inschrijven voor deze blindproefwedstrijd kan individueel en met teams van twee of drie personen. De deadline voor de inschrijvingen is maandag 21 mei 2007. Meer informatie en de inschrijfformulieren staan op http://www.thewinesite.nl/.

Organisatie

The Wine & Food Association is bekend als uitgever van GaultMillau/Proefschrift Restaurant & Hotel Jaargids Nederland, PROEFschrift Jaargids
WIJN (in samenwerking met uitgeverij Inmerc), het wijnmagazine Proefschrift en De
ProefKrant. Daarnaast is de organisatie verantwoordelijk voor de jaarlijkse productie van Wine Professional in de Amsterdam RAI. Dit is de grootste en meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van kwaliteitswijnen en fine food in de Benelux. Tevens organiseert The Wine & Food Association diverse competities, (regionale)evenementen, proeverijen en bijeenkomsten in samenwerking met buitenlandse producenten of in opdacht/uitnodiging van het (inter)nationale bedrijfsleven.

 

Lees ook:Wie worden de beste wijnproevers van Nederland en België?
Lees ook:Uitslag Rosé verkiezing van het jaar 2006
Lees ook:3-4 juni, Zwolle: groots gastronomisch festijn voor professionals
Lees ook:20 nov Jancis Robinson in Nederland
Lees ook:Nederlands Wine and Food Festival 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>