Maandag 9 april wijnveiling in Amsterdam

Op maandag 9 april om 14:00 organiseert Winefield’s haar derde wijnveiling in de Oranjekerk aan de 2e Van der helstraat 1A in De Pijp in Amsterdam.

Winefield’s biedt kwaliteitswijnen aan in alle prijscategorieën. Schattingen van de diverse kavels variëren vanaf € 30 per 12 flessen.

Vanaf 13.00 uur is het gratis proeven!

Op 9 april komt o.a. onder de hamer: Een prachtige Bordeaux collectie uit een particuliere privé kelder met originele kisten uit 1982, 1985, 1986 en 1990, waaronder Pomerol en Grand Cru’s uit St.-Estèphe en Pauillac. 

Het Bourgogne aanbod wordt dit keer aangevoerd door een selectie Grand Cru’s van Domaine de la Romanée Conti  waaronder Montrachet, Richebourg, Echézeaux en Romanée St. Vivant. Maar ook Clos de Vougeot, La Romanée en Corton Charlemagne. De rest van de wereld komt ook ruim aan bod met topwijnen uit Zuid-Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland. Tevens worden er diverse kavels vintage port geveild en zullen ook Italië, Spanje en Duitsland niet ontbreken.

U vindt de catalogus op PDF formaat hier.

PRE SALE TASTING

Voorafgaand aan de veiling wordt door Winefield’s een pre-sale tasting (voorproeverij) georganiseerd. Deze duurt van 13:00 tot aanvang veiling en wordt geleid door Mark Savage MW. Onze wijnexperts staan u graag met advies terzijde. De conditie van alle wijnen is zoals beschreven in de catalogus of indien anders, zoals opgelezen door de veilingmeester tijdens de veiling.

Op 9 april kan er o.a. geproefd worden:

-         Château Lynch Moussas 1997, Pauillac 5ème Cru Classé
-         Château Lafite 1970, Pauillac 1er Cru Classé
-         Château Notton 1984, Margaux (2e wijn van Brane Cantenac)
-         Château Durfort Vivens, Margaux 2ème Cru Classé 
-         Château Martet 2001, Réserve de Famille, Saint Foy Bordeaux AC
-         Rioja Gran Reserva 1978, Bodegas Faustino I
-         Chassagne Montrachet 1966, Julien Bouchard & Co.
-         Ungsteiner 1986, Winzergenossenschaft Herrenberg-Honingsäckel

SCHRIFTELIJK BIEDEN

Voor cliënten die niet in de gelegenheid zijn de veiling bij te wonen bestaat er de mogelijkheid om een schriftelijk bod achter te laten. De veilingmeester zal voor u dan proberen in de veiling het kavel voor de laagst mogelijke prijs aan te kopen. Wij verzoeken u biedformulieren in duidelijke blokletters, volledig in te vullen en 24 uur voor aanvang van de veiling ondertekend te faxen naar +31(20)-4702161. Het biedingformulier vindt u hier.

MASTERCLASS CHAMPAGNE

Voorafgaand aan de veiling organiseert Winefield’s in samenwerking met Artifex een Masterclass Champagne.

Wie was Dom Pérignon? Waarom komt champagne het best tot zijn recht in een flûte en welke gerechten passen het best bij Champagne? Op deze en vele andere vragen krijgt u antwoord tijdens een bijzondere Champagne proeverij. Na de ontvangst met koffie en zoetigheden in de Oranjekerk geven een drietal docenten van Winefield’s uitleg over mousserende wijnen. U hoort hoe deze wijnen gemaakt worden en wat de specifieke verschillen zijn. Tijdens deze interactieve masterclass zal u duidelijk worden dat Champagne geen exclusieve luxe is, maar juist getuigt van goede smaak. U proeft tien prachtige mousserende wijnen. Schrijf je hier in.

Lees ook:14 dec gratis wijn proeven bij wijnveiling
Lees ook:Gratis wijn: Wijnveiling bij Glerum “de allerleukste veiling van het jaar”
Lees ook:Tour de France gaat druiven trappen in de Medoc
Lees ook:Wijnveiling in Antwerpen
Lees ook:Nieuw wereldrecord prijs Mouton

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>