Bodar, Plasterk, wijn & verwonderen!

De oude Grieken wisten het al: een gesprek wordt beter met een mooi glas wijn en wijn wordt lekkerder als je er een goed gesprek bij voert. De betekenis van symposium is ‘samen drinken’ en dat deden die Grieken vroeger terwijl ze onderhoudend converseerden of heftig discussieerden.

 

In navolging van deze oude traditie presenteert vinoloog en presentator Klaas Drupsteen i.s.m. Sociëteit de Vereeniging op zondagmiddag 7 oktober in Utrecht het evenement ‘wijn&verwonderen’.

 

Drupsteen gaat in gesprek met Ronald Plasterk (politicus, wetenschapper) en Antoine Bodar (priester, kunsthistoricus). Het gesprek zal gaan over gaven, ambities, schoonheid en ijdelheid, maar bovenal over God, geld en geluk!

 

Bodar en Plasterk, zijn aan elkaar gewaagd, hebben evenveel overeenkomsten als verschillen van mening en staan garant voor een boeiende, prikkelende middag. Mensen in de zaal krijgen de kans zich in het gesprek te mengen en met de heren van gedachten te wisselen.

 

Het gesprek wordt afgewisseld met een proeverij van verrassende wijnen waarbij elke keer een klein bijpassend gerecht wordt geserveerd. De verschillende wijnen vormen steeds het uitgangspunt voor een nieuw thema in de conversatie. Zo ontstaat synergie tussen het gesprek en de wijn, tussen verdieping en genot.

 

 

Zondagmiddag 7 oktober van 15.30-18.00 uur in het gebouw van Sociëteit de Vereeniging, Mariaplaats 14 in Utrecht (vlakbij het Centraal Station).

Zaal open vanaf 15.00.

Introductieprijs is € 44,- per persoon.

Aanmelden via http://www.klaasdrupsteen.nl/wijnnieuw.html of mailen naar [email protected]

 

Lees ook:WIJNPROEVEN IN NIJMEGEN OOST
Lees ook:Gezellig borrelen met de WijnSpijs Wandeling in Utrecht
Lees ook:Vivre in de binnentuin van Paushuize
Lees ook:Vooraankondiging: All that Wine… and Jazz Part 3
Lees ook:Wijnen uit Frankrijk, van Dordogne tot aan Bourgogne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>