Winnaars Wine Tourism Awards bekend gemaakt

Ieder jaar reikt het Netwerk van Wereld-Wijnhoofdsteden prijzen uit op het gebied van wijntoerisme. De Winnaars van de Best of Wine Tourism Award 2012 zijn afgelopen week bekend gemaakt tijdens een galadiner in Mainz.

De winnaars zijn:
Rioja: Bodegas Campo Viejo (Logroño)
Categorie: Duurzaam Wijntoerisme,www.campoviejo.com
Campo Viejo is gelegen op een heuvel net buiten Logroño. Het grootste deel van de wijnmakerij is ondergronds, en wat boven de grond te zien is, is ontworpen in harmonie met de omgeving. De wijn wordt in de kelder rondgestuurd door de zwaartekracht. Pompen wordt vermeden.

Bordeaux: Château d’Agassac
Categorie: Conferentiefaciliteiten, www.agassac.com
Agassac is een van de oudste wijnhuizen in de Medoc. Gelegen tussen wijngaarden in een prachtige omgeving heeft het domein ontvangst- en vergaderruimtes op het kasteel zelf. Er is een grote ontvangsthal gelegen in de kelders, met zicht op de vatenkelder. Het twee hectare grote park biedt voldoende ruimte voor grote bijeenkomsten en evenementen. De gracht, de oude stenen duiventil en andere historische gebouwen maken dit tot een bijzondere plek, uitgerust met de nieuwste technologie.

Kaapstad: La Motte, Franschhoek
Categorie: Kunst & Cultuur, www.la-motte.com
Met een geschiedenis die meer dan drie eeuwen teruggaat is La Motte uitgeroepen tot winnaar vanwege het indrukwekkende kunstmuseum dat de collectie huisvest van de familie Rupert. Dit museum bevat een uitgebreide collectie van werken van de 20e-eeuwse Zuid-Afrikaanse kunstenaar Pierneef. Maar ook de aanwezige andere kunst is van hoge kwaliteit.

Christchurch: Appellation Central Wine Tours
Categorie: Wine Tourism Services, www.appellationcentral.co.nz
Appellation Central Wine Tours in Queenstown in Central Otago is gespecialiseerd in het meenemen van mensen op excursies buiten de gebaande paden. Deelnemers worden ondergedompeld in eten, wijn en prachtige landschappen. Motto is ‘Proef, ruik, hoor, zie en voel Central Otago’.

Florence: Dievole, Castelnuovo Berardenga
Categorie: Verblijf, www.dievole.it
Dievole werd gekozen vanwege de stijl en de kwaliteit van de dienstverlening aangeboden in een oud landhuis, omgeven door wijngaarden. Wijn wordt er al 900 jaar geproduceerd! Dievole bevordert de wijncultuur in al zijn aspecten en haalt het beste uit al het personeel betrokken bij de productie van wijn.

Mainz: Rheinhessen Vinothek Bingen (Bingen am Rhein)
Categorie: Kunst & Cultuur, www.vinothek-bingen.de
Door zijn unieke ligging fungeert de Vinothek Bingen als een speciaal bezoekerscentrum aan de poort naar het dal van de Mittelrhein, een UNESCO World Heritage Site. Vinothek Bingen biedt een internationaal cultureel programma dat bestaat uit lezingen, regelmatige kunsttentoonstellingen, spannende themaproeverijen en muzikale evenementen.

Mendoza: Bodega Atamisque
Categorie: Innovatieve Wijn Toerisme Ervaringen, www.atamisque.com
Atamisque, genoemd naar een inheemse struik, is het enige wijnbedrijf in de wereld met een leistenen dak. Bezoekers worden uitgenodigd om het weelderige, 37 hectare grote park te bezoeken, zeer spectaculair gezien het droge klimaat van de regio Mendoza.

Porto: Quinta do Portal
Categorie: Architectuur & Landschappen, www.quintadoportal.com
De kelders van Quinta do Portal zijn ontworpen door Álvaro Siza, winnaar van de Pritzker Prize. Het prachtige moderne profiel is geïntegreerd in de grimmige schoonheid van de Douro-vallei, en het grootste deel van de wijnmakerij is ondergronds gebouwd. Het is ook een eco-vriendelijk gebouw dat bijdraagt ​​aan de energie-efficiëntie. Quinta do Portal is een niet-te-missen attractie bij een bezoek aan de Douro-vallei.

San Francisco / Napa Valley: Meadowood Napa Valley
Categorie: Accommodatie, www.meadowood.com
Meadowood Napa Valley biedt gasten onder andere een drie-sterren Michelin restaurant in Restaurant Meadowood en een full-time Master Sommelier. Bovendien is Meadowood Napa jaarlijks de plaats waar diverse opmerkelijke wijngerichte evenementen plaatsvinden die met succes de Napa Valley promoten als belangrijkste wijntoeristische bestemming van Amerika.

Lees ook:Architectuurprijs voor architect van Quinta do Portal
Lees ook:Statistieken van Californie
Lees ook:De oogst begint nu in Napa
Lees ook:De wijnen van PLUS scoren goed bij de professionals
Lees ook:Beste wijn toerisme plek in Zuid Afrika: Vergelegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>