Wijn proeven op Mallorca

Gelegen midden in de Middellandse Zee biedt het zonovergoten Mallorca een uitstekend klimaat voor het produceren van wijn. Het Spaanse eiland kent dan ook een eeuwenoude traditie op dit gebied. De combinatie van de kalkrijke bodem, de zeelucht en een grote diversiteit in het landschap zorgt ervoor dat de wijnen van Mallorca een geheel eigen karakter hebben. Er zijn maar liefst 65 bodega’s op het eiland, die samen ongeveer 300 verschillende wijnen produceren.

MallorcaDayTrips verzorgt vanaf dit seizoen excursies naar een aantal exclusieve bodega’s op uitzonderlijk mooie locaties. Het gaat daarbij meestal om kleine familiebedrijven die soms al eeuwenlang, volgens ambachtelijke traditie en vaak op biologische wijze, hun druiven verbouwen. Vanwege die intensieve en vaak handmatige productiewijze richten deze wijnboeren hun aandacht op kwaliteit in plaats van op kwantiteit. De productie, vaak niet meer dan 15 tot 50 duizend flessen per jaar, is in de regel dan ook niet in supermarkten te vinden maar wordt vooral verkocht aan specialisten en internationale restaurants.

Een bezoek aan een van deze bodega´s is dan ook een bijzondere belevenis. Niet alleen kom je op mooie en bijzondere plekken en proef je exclusieve  producten, maar je leert ook het ‘echte’ Mallorca kennen, het Mallorca van de eeuwenoude landbouwtradities en de gastvrije bevolking.

Om de exclusiviteit te waarborgen worden de excursies, waarbij de klant met een privébus bij hotel wordt opgehaald en teruggebracht, alleen in kleine groepen uitgevoerd.

MallorcaDayTrips, vorig jaar opgericht door twee Nederlanders, biedt naast wijn proeven nog tal van andere excursies op Mallorca. Het accent ligt op natuur, cultuur en gastronomie. Meer informatie: www.mallorcadaytrips.com

[Persbericht]

Lees ook:Vakantieplannen? Maak een wijnreis
Lees ook:Proeverij op komst: Grootse wijnen, Kleine importeurs
Lees ook:Wijnproefavond: horizontaal door Patagonië – Argentina
Lees ook:Sherry is uit
Lees ook:Paasproeverij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>