Zuid-Afrika, travelday

 

Zuid-Afrika, eerst naar het zuiden day one, travelday.
De reis naar Italie, waar we bijna elke zomer wel zijn, kost net zoveel tijd als een reis naar Zuid-Afrika. Ook dan staan we bij het krieken van de dag, hoewel we zeker niet met de kippen op stok gaan. Ook dan zitten we vaak, afhankelijk hoe ver we Italie in gaan, ruim 12 uur in de auto. De kinderen van baby-af-aan getraind hebben er nooit enige moeite mee gehad. Zo ook ditmaal. Om me heen kijkt iedereen een filmpje, hangt wat in zijn stoel of slaapt een paar uur. Voor ME is dit toch ook een relaxte dag. Immers, normaalgesproken zit hij achter het stuur. Op zijn minst viervijfde van de rit.
Vanavond rond halftien komen we aan in Kaapstad. Veel meer dan een verbouwereerd rondkijken zal er dan niet meer gebeuren. Morgen begint het grote werk. Als echte toeristen pakken we de hop-on-hop-bus, om Kaapstad doeltreffend en snel te kunnen verkennen, zodat we daarna ons plan kunnen trekken…Wat wel, wat niet en wanneer wat!
Inmiddels natuurlijk veel gelezen en gehoord. Achteraf verbaast het me hoeveel mensen ons eigenlijk al voorgingen. Varierend van enkele stewardessen in vrienden- en familiekring tot aan zowaar een hotelschoolstudente van mij, die elke zomer in Zuid-Afrika doorbrengt. Een lijst vol tips hebben we kunnen verzamelen.
Inmiddels veel gelezen over Constantia. Cape Town’s Vineyard. Adembenemend mooi liggen de wijngaarden in de vallei uitgestrekt tegen de uitlopers van de bergen. Er is een tasting tour langs negen wijnboerderijen die allen behoren tot het topsegment in de wijnwereld: “The nine-farm wine route”.
Misschien doen we deze trip. We zitten vijf dagen in Kaapstad, dus wat dat betreft en we hebben een auto.  De route gaat langs Buitenverwachting, deel uitmakend van het ooit door Simon van der Stel gestichte  estate Constantia, langs Constantia Glen, bij de Constantiaberg mountain. Constantia Uitsig hoort bij erbij, met wijngaarden op de hellingen en een prachtig hotel met spa en het beroemde restaurant La Colombe.
De volgende is Eagles’ Nest. Hier ligt 12 ha aan terrassenwijngaard, aangelegd in dit steile deel van de Constantiaberg. Klein Constantia ligt op de route en Groot Constantia, Zuid-Afrika’s oudste wijn estate, zij kunnen bogen op een wijngeschiedenis van ruim 325 jaar. De Steenbergs wijnboerderij is een boerderij uit 1682. Daarmee de oudst gebouwde boerderij uit de Constantia Valley. Een Estate dat ook al vele prijzen gewonnen  heeft. De laatste twee van “the big nine” zijn Silvermist in het beroemde Table Mountain National Park met een prachtige lodge en tot slot Beau Constantia, een boutique wijnboerderij. De boerderij kijkt uit over False Bay en de wijngaarden liggen op zo’n 350 meter boven zeeniveau.
Hmm, het lijkt me wel wat. Maar eerst nu maar eens landen!

Lees ook:Een (wijn)reis naar Zuid-Afrika geeft keuze-stress
Lees ook:Zuid-Afrika: een oud wijnland
Lees ook:John Platters’ Wineguide South Africa 2012
Lees ook:Vakjury Zuid-Afrika Media Awards bekend
Lees ook:Hermanus Zuid-Afrika

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>