De Linie grijpt onterecht naast de prijzen

Op een van de meest gerenommeerde internationale wijnkeuringen ter wereld zat Wijngaard "De Linie" uit Made qua score vlakbij een zilveren medaille. Toch kreeg hij geen medaille…

Dat is natuurlijk vreemd, gezien je score. Maar doordat regels voorschrijven dat er maar 30% van de deelnemers een medaille toegekend krijgen, vallen de bronzen medailles vaak weg.

Dit lijkt niet terecht als je ziet dat De Linie een van de mooiste wijnen van Nederland oplevert. Maar hun puntenscore duidt erop dat de top van de Nederlandse wijn inderdaad internationaal erkent wordt.

Persoonlijk vindt ik de Apostelhoeve en De Linie (naast technisch correcte) ook heerlijke wijnen, maar (dus?) niet representatief voor de Nederlandse wijn. Net zoals niet iedere Pomerol zijn status mag ontlenen aan Petrus.

Laat de Nederlandse wijnbouwers daarom een voorbeeld nemen aan de professionaliteit van deze domeinen. Met name de technische aspecten en vinificatie vormen een grote kloof tussen de vaderlandse top en achtervolgers.

 

Lees ook:Prijzen voor de Apostelhoeve
Lees ook:Webwinkel met Nederlandse wijn
Lees ook:Prijzen voor Nederlandse wijnen
Lees ook:Kwaliteit Nederlandse wijn gaat omhoog
Lees ook:KLM schenkt Nederlandse wijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>