VINEXPO: een wereld vol mogelijkheden

Het aftellen is begonnen: op zondag 16 juni opent de Vinexpo haar deuren in Bordeaux.  5 dagen lang zal de Vinexpo de ‘the place to be’ zijn voor alle professionals uit de wijn- en gedistilleerdbranche, een wereld vol zakelijke kansen en ontdekkingen.

 

DE BEURSPLATTEGROND ALS AFSPIEGELING VAN DE WERELDKAART

Meer dan 2.400 exposanten uit 45 verschillende landen zullen afreizen naar Bordeaux om aanwezig op de Vinexpo.

Frankrijk, met 523 miljoen kisten van 12 flessen het grootste wijnproductieland ter wereld, is goed voor 65% van de standruimte, afkomstig uit de 17 verschillende productieregio’s, van de Provence tot aan de Loirevallei, en van Bordeaux tot de Champagne en de Bourgogne.

De ‘’klassieke’’ landen Italië, Spanje en Frankrijk vertegenwoordigen 50% van de wijnproductiemarkt en zullen dit jaar nog meer producten en noviteiten op de beurs presenteren.

De verschillende traditionele gedistilleerdproducten – cognacs, wodka’s, rums, whisky’s, gins en armagnacs – zullen eveneens ruim vertegenwoordigd zijn op de Vinexpo, alsmede produkten als sake, cachaça, grappa en tequila. Voor de eerste keer is er dit jaar een Pro México-paviljoen, te vinden op het centrale plein van hal 2, met vele verschillende tequilamerken.

Net als in 2011 zullen ook Chinese exposanten dit jaar opnieuw deelnemen aan de Vinexpo. Het paviljoen van Sichuan biedt verschillende verrassende distillaten aan zoals de moutaï, een door de Chinese consument erg gewaardeerde alcoholische drank op basis van tarwe en sorgo.

Een andere nieuwe deelname op deze beurseditie is een Turks paviljoen met een uitgebreid aanbod aan Turkse wijnen, en Georgië, dat een overzicht van lokale wijnen presenteert met de Khareba Winery.

 

EEN ONMISBAAR EVENEMENT

Er worden rond de 48.000 mensen verwacht in Bordeaux. Dit aantal onderstreept het belang van de Vinexpo als uitgelezen evenement voor het stimuleren van zaken. Daarnaast kan de bezoeker nieuwe producten en de laatste trends ontdekken.

Naast het grote aantal bezoekers, is het internationale karakter kenmerkend voor de Vinexpo: in totaal nemen meer dan 145 verschillende nationaliteiten deel. Het merendeel van de bezoekers komt uit Europa, maar daarnaast komen talloze bezoekers uit landen als de Verenigde Staten, Canada en Zuid-Amerika.

Ook de Aziaten geven in groten getale acte de présence, een weerspiegeling van de sterk toegenomen consumptie van wijn en gedistilleerd in dit werelddeel. De cijfers liegen er niet om: tussen 2009 en 2011 is het aantal Chinese bezoekers bijna vervijfvoudigd van 500 in 2009 naar 2.340 in 2011.

 

TASTINGS BY VINEXPO

In 2011 zijn de Tastings By Vinexpo voor het eerst van start gegaan, en trok toen al 13.500 professionals in 5 dagen, oftewel 1 op de 4 bezoekers. De Tastings van 2013 zullen plaatsvinden in verschillende zalen in de hallen 1, 2 en 3 in het expositiecomplex en het Palais des Congrès, dat aan de andere oever van het meer ligt en te bereiken is via de befaamde drijvende loopbrug. In totaal gaat het om 80 bijeenkomsten en proeverijen verspreid over 5 dagen.

De thema’s van de Tastings zijn bedacht in samenwerking met de exposanten van de Vinexpo, en worden georganiseerd onder leiding van gerenommeerde producenten en wijnproevers. Ook dit jaar zullen er weer enkele grote namen uit de internationale wijnwereld worden toegevoegd, zoals Barbara Tamburini, de befaamde Italiaanse oenoloog, Jeannie Cho Lee, MW en Aziatisch recensent, en Danny Brager, expert op het gebied van drankentrends bij de Nielsen Groep uit de Verenigde Staten.

Paolo Basso, de Beste Sommelier van de Wereld in 2013, zal daarnaast een bijeenkomst met de ASI (internationaal genootschap van sommeliers) verzorgen op zondag 16 juni om 15.30 uur (Tasting Lab 1-Hall2).

Het hele programma van de Tastings By Vinexpo is terug te vinden op de website:

http://www.vinexpo.com/en/visiting/programme/

 

 

VRAAG NU ONLINE UW BADGE AAN

Bezoekers kunnen hun gratis toegangsbadge bij voorkeur voorafgaand aan de beurs aanvragen op de website van de Vinexpo:

http://www.vinexpo.com/fr/presse/commandez-votre-badge-electronique/

Lees ook:Cijfers van een wijnbeurs: Vinexpo
Lees ook:VINEXPO: EEN REIS OM DE WERELD IN VIJF DAGEN
Lees ook:Recordaantal Aziatische bezoekers op Franse wijnbeurs
Lees ook:Vinisud gaat digitaal
Lees ook:10% meer wijn per jaar in de hele wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>