N.R&F van vandaag de dag

Het domein van Paul Mas onder “handen” genomen. (Languedoc-Roussillon). UItvoerige beschrijvingen van de wijnen, makkelijk om  te lezen!

 

Denk niet dat rosé alleen maar uit de Provence, de Nieuwe Wereld of Spanje kan komen, nee ook in de Bordeaux maken ze hier goede sier mee. Immers niet iedereen kan meedoen in de top der wijntoppen. Ook rosé  wordt geblend!

 

Oef, daar worden de druiven van zelf wel zuur van! “Politiek misbruikt het idee van een kenniscentrum
Terwijl de een er een mogelijkheid in ziet om het zieltogende centrum voor de witloof een nieuwe opdracht toe te kennen om het daarmee nieuw leven in te blazen, wil de ander er een dure polivalente leegstaande ruimte een invulling mee geven. Heeft men interesse in de ontwikkeling van de wijnbouw of in het eventuele budget dat er wellicht voor zal komen.” Hier  is het te lezen.

 

Het wijntoerisme is ook doorgedrongen in de Bordeaux, waar men zich hard maakt een gastvrij onderkomen te bieden aan zij die willen!  Zoveel te zien, zoveel te proeven.  Mocht je eind juni in Frankrijk in de buurt van de Bordeaux zijn, stort je dan in het Bordeaux Fête le Fin!

 

“The new generation of foodies”  Wat bij zonder: vijf jonge mensen van verschillende ‘komaf’  die met de nieuwste media aan de slag gingen op het gebied waar hun passie ligt! Jonge Britse Foodlovers doen keukengeschiedenis een nieuw jasje aan!

 

 Houd je van witte wijn? Dan is de Bordeaux ook een Paradijs van vermaak. Frisse wijnen, wisselen de zoete af en daartussen door is er natuurlijk de Crèmant die je moet proeven! Hier de berichtgeving.

 

Rueda kent voor het eerste jaar de kwalificatie ‘uitstekend oogstjaar’.  De wijnen zijn intens in de mond, met veel lengte en structuur! Lang en verfrissend. 

Veel prijzen hebben de wijnen  tijdens de verschillende  internationale  wedstrijden toegekend gekregen!  Tijdens het Concours Mondial de Bruxelles ontving  Vega de la Reina Rueda Verdejo 2011, van Haciendas de España.

de prijs voor de beste witte wijn in de wereld.  Lees hier meer over.

 

Lees ook:Gratis boekje Bordeaux op zijn best 2011
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:Wijn van de webwinkel Vinos la Bodega
Lees ook:De jeugd heeft de toekomst, ook in de Bordeaux
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>