Rubriek: Bizar

Het parfum van de wijn

Hoe bizar! Wijnparfums.   Het lijkt me absoluut niet lekker om de geur van blauwe bessen van de Cabernet Sauvignon, of de ‘kattenpis’ van de Sauvignon blanc om je heen walmen! Of een beetje Botrytis achter je oren! Kelly Jones dacht daar anders over. Lees haar story in Knack.be!    

Lees verder...

Als een Feniks herrezen

Hoeveel pech kun je hebben? Je moet wel een ongelooflijke  “diehard” zijn, om na zoveel ellende nu weer vrolijk achter je wijnkraam te staan! Een golf van narigheid overspoelde wijnboer Louis Moons uit Heist-op-den-Berg, sinds september 2009.  Maar hij  staat er weer! Met de nieuwe wijnoogst, met nieuwe flessen! Lees dit bijzondere verhaal op nieuwsblad.be

Lees verder...

‘s Werelds oudste Champagne wordt geveild in Finland

“In de zomer van 2010 is in de Åland Archipel een scheepswrak ontdekt met aan boord 145 bewaard gebleven flessen champagne. Volgens experts dateert de champagne uit de eerste helft van het jaar 1800. De Champagne is afkomstig van bekende champagnehuizen, zoals Veuve Clicquot, Juglar en Heidsieck.”  ik lees het op het blog Reisgraag.nl! Het 

Lees verder...

Petrol & Wine, wanneer het om echte stuurmanskunsten gaat!

Hetty Louwaard, de eigenaresse van Petrol & Wine ken ik al jaren. Al zeker een jaar of twaalf, een contact van de basisschool, waar onze zonen allebei verbleven, terwijl wij, werkende moeders, noeste arbeid verrichtten!. Inmiddels beide een eigen bedrijf, de een wat saaier dan het ander, want eerlijk is eerlijk, zeg nou zelf, hoe

Lees verder...

Hoe Japan de Beaujolais ontdekte

Beaujolais kennen we allemaal van de mooie crus zoals Moulin a Vent, Chiroubles en Fleurie bijvoorbeeld. Natuurlijk heeft iedereen ook weleens van de Beaujolais Primeur gehoord. Nu is er met de rode wijn van Gamaydruiven toch iets geks aan de hand! Lees het artikel hier maar even, een Japans onderzoek!

Lees verder...

Een Zondagse blog over wijnterminologie

Nondeju, als je Iphone hebt en gebruikt als wekker loop je dus nietsvermoedend om 8.00 uur in het bos, terwijl het dus eigenlijk pas 7.00 uur is. Ik vond het al zo fris, zo mistig en nog stiller dan anders! Ik kon  wel heel goed nadenken tijdens het vogelconcerto tussen de eeuwenoude bomen. Vieilles vignes,

Lees verder...

Geen wijn voor Mats Valk en de Rubik

Onwaarschijnlijk snelle vingers draaien de Rubik’s kubus heen en weer. Bizar dat je dit in blijkbaar ‘zeven stappen’ zo snel kunt. Op weg naar de Business School Eindhoven voor een portie vinologie aan de studenten, luisterde ik naar  538 en hoorde daar over Mats Valk. Kijk zelf maar eens

Lees verder...

Een mergpijpje madeira, my dear?

Waar de inspiratie vandaan komt, Joost mag het weten. Misschien uit vroeger eeuwen, maar kenners die ik raadpleegde hebben er nog nooit van gehoord. Maar in VS is een nieuwe trend aan het ontstaan: alcoholische drankjes drinken uit een bot waar zojuist de merg is uitgegeten.

Lees verder...

Belgische bootwijn

Wij kiezen een kreeftenwijn, in België doen ze het anders. Daar kiezen ze een bootwijn, een wijn speciaal voor op de boot. Nu ben ik inderdaad van het type dat de après-sail verkiest boven het zeilen, maar om nu een bootwijn te gaan drinken… Enfin, hoe het ook zei, de supermarkten Carrefour, Colruyt en Delhaize

Lees verder...

Hond als wijntester

  Na gisteren blijven we nog even in de dierenhoek qua berichten. Het is wel een wat ouder bericht, maar wel opmerkelijk. Een Australisch wijnhuis Linnaea heeft hun bloedhond Louisa Bella opgeleid om fouten in wijn te kunnen ontdekken. Zij hoeft nu maar aan een vat of fles te ruiken om te bepalen of de wijn kurk

Lees verder...