Future of Food Festival

“Plofkippen of Goei Eete? Biologisch, kiloknaller, Slow Food of duurzame hamburgers? Salami of Surimi? Komt ons voedsel vers van de boerderij of vacuum gezogen uit de supermarkt? De herkomst, gezondheid en toekomst van ons voedsel is trending topic.”

Ze moeten nog worden verwekt, de twee miljard kinderen die de wereldbevolking over enkele decennia op negen miljard zullen brengen. Maar vandaag al vragen we ons af: hoe zullen we hen voeden? Eén miljard mensen lijdt immers nu al honger.
Zal het lukken om binnen 35 jaar geen zeven miljard maar negen miljard monden te vullen? En zal het ons ook nog lukken om dat op een duurzame wijze te doen?

In het Future of Food Festival duiken we in de wereld van ons dagelijks brood en ontrafelen lastige discussies over megastallen, etageteelt, crowd feeding, obesitas, stadslandbouw, oervoeding en havermoutpap met meelwormen.

Bron en veel meer: Wereldpodium

Lees ook:Food Festival in Friesland
Lees ook:Bottle Shock op Food Film Festival
Lees ook:Festival voor Foodies en Vinies
Lees ook:Whiskyfestival Noord-Nederland
Lees ook:Met Pinksteren Proeven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>