Binnenkort in Nederland: Finse ciders

Cider, de gegiste appeldrank met een eeuwenlange geschiedenis, is aan een opmars bezig. In de recente WineLife stond een groot artikel, zelf ga ik me binnenkort verdiepen in de Franse appelations voor cider, in het boek van Alain Bloeykens is er aandacht voor Bretons cider en nu lees ik weer over Finse ciders (nooit eerder van gehoord!).

Talvi Drinks is een importbedrijf en distributeur in Nederland van Finse ciders (Golden Cap Classic en Perry), long drinks (grapefruit en cranberry) en bier (Koff en Karhu). Talvi Drinks heeft met brouweij Sinebrychoff een overeenkomst bereikt om hun producten in de Benelux te importeren en te distribueren.

Veel verkooppunten zijn er nog niet (wel eentje heel vlak bij mij. Als ik er langskom binnenkort, neem ik wat mee), wel een webshop. Ben benieuwd of het lekker is!

Lees meer over Talvi Drinks

Lees ook:Ciderfestijn in aantocht
Lees ook:Cider… of toch wijn? bij varkensvlees
Lees ook:Alcohol schaadt uw gezondheid!
Lees ook:Recordprijs voor oudste champagne
Lees ook:EU voorstel verplicht etikettering chemische toevoegingen in wijn

1 Reacties // Reageer

One thought on “Binnenkort in Nederland: Finse ciders

  1. Ciderwinkel

    Smaken verschillen, maar weet wel dat deze Finse cider (Talvi Drinks) een fabrieksproduct is (Smaken verschillen!). De ingrediënten: Water, Fruit wine, Sugar, Apple Juice Concentrate, Flavours, Acidity Regulator E330, Preservatives E202 and E223, Colour E150c, 17% Apple Juice.
    Slechts 17% appelsap en niet eens van ciderappels want die groeien niet in Finland, maar wel in Bretagne, Normandie en Groot-Brittannie. Wij importeren alleen ambachtelijke cider bijvoorbeeld van 100% ciderappelsap, dat gerijpt is op het vat en waar geen toevoegingen in zitten! Cheers!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>