Wedstrijd stimuleert wijnonderwijs binnen de MBO’s

Maarn, 2 juni 2014.  Vanmiddag vond in Maarn de prijsuitreiking van de Wijnacademie Wisseltrofee plaats. Het Haagse ROC Mondriaan en de Rooi Pannen uit Tilburg ontvingen beiden een wisselbeker en hebben daarmee het niveau van het wijnonderwijs binnen hun opleidingsinstituut bewezen. Het trof dat de wedstrijd gehouden werd op de dag dat minister Bussemaker aankondigde het Middelbaar beroepsonderwijs te willen vernieuwen. De Wijnacademie heeft de prijs dit jaar voor het eerst in het leven geroepen om het wijnonderwijs in Nederland te stimuleren.‘Bij de Wijnacademie merken we dat sommige leerlingen niet over het juiste niveau beschikken’, aldus opleidingsmanager Klazien Vermeer. ‘Door samen te werken met de vooropleiders kunnen wij de doorstroom naar de vinologenopleiding beter laten verlopen’. De leerlingen van beide opleidingen, Ruben Knijnenburg (Mondriaan) en Anne Rosiers (De Rooi Pannen), winnen respectievelijk een opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie® en een cursus Wijnbrevet.

“Zoals mevrouw Bussemaker vanochtend al zei, hoort goed onderwijs in het MBO” aldus Ton Wortelboer, een van de initiatiefnemers van de samenwerking. Voor de wedstrijd hadden zich 21 leerlingen ingeschreven van in totaal 14 opleidingsinstituten. Er werd getest op parate wijnkennis en proefkunde. Vooraf zijn de docenten goed geïnformeerd over het te verwachte kennisniveau. Deze hebben zich ingezet om het wijnonderwijs duidelijk op de kaart te zetten binnen hun eigen ROC of Hotelschool. Zij worden ook bijgeschoold door de Wijnacademie; tijdens de wedstrijd hebben docenten een praktijkles gevolgd.

Lees ook:Wijnacademie daagt horeca mbo’s uit
Lees ook:Zestien aankomend vinologen beantwoorden alle wijnvragen via Twitter
Lees ook:Inspirator en regisseur
Lees ook:De wijnacademie introduceert het Wijnvignet
Lees ook:Zes nieuwe Register Wijndocenten brengt het totaal nu op acht!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>