Studio Smaak van Wijn

PERSBERICHT

Nieuw wijninitiatief in Nederland: Studio Smaak van Wijn

Winkel en proeflokaal door Marja van Beek

 

Amsterdam, novermber 2013 – Op 1 november 2013 heeft  een nieuw wijninitiatief haar deuren  geopend in Soest. Studio Smaak van Wijn wordt een plek waar de wijnliefhebber alles kan vinden; van wijnglazen tot culinaire recepten, van wijnadvies tot wijntraining en van wijnproeven tot wijn kopen. Initiator achter de Smaak van Wijn formule is wijnexpert en -journalist Marja van Beek, die na een carrière bij Accor en andere hospitalitybedrijven in 1997 helemaal voor de wijn koos.

In 2008 startte Marja van Beek het Wijncoachingbureau als wijntrainingsbureau voor horecamedewerkers en particulieren die hun wijnkennis naar een hoger niveau willen tillen. Hiernaast ontwikkelde zij begin 2013 het online Wijnmagazine ‘Smaak van Wijn’ als inspiratie en kennisbron voor de wijnliefhebber. Begin november valt alles op z’n plaats en krijgt het platform een fundament in een echte locatie in Soest.

Studio Smaak van Wijn biedt plaats voor wijncursussen op alle niveaus, tot aan de vinologenopleiding van de Wijnacademie. Ook zal de redactie van het online magazine Smaak van Wijn zich hier huisvesten. “Studio Smaak van Wijn concentreert zich op twee wijnlijnen waar we erg trots op zijn,” aldus Marja van Beek. “De Pays d’Oc IGP lijn; klanten kunnen hier kiezen uit de makkelijke wijnen voor alle dag – fijn voor de portemonnee- tot aan de exclusieve wijn voor het vriendendiner, het kerstmenu of de ‘mijmerwijn’ voor de openhaard. De andere lijn in de winkel komt voort uit de smaakstijlen van wijnexpert en smaakprofessor Peter Klosse; men kiest niet op land, streek of druivenras maar op smaakprofiel. De wijnen worden ondergebracht in zeven stijlen die in relatie staan tot een bepaald smaakprofiel.”

Over Studio Smaak van Wijn

Op 1 november aanstaande zal Studio Smaak van Wijn voor het eerst haar deuren openen, waarna de officiële opening op 16 november plaats vindt. Studio Smaak van Wijn zal van woensdag tot en met zaterdag geopend zijn als winkel en huiskamer waar wijn- en culinaire liefhebbers zich snel thuis zullen voelen. Op maandag en dinsdag en ’s avonds  is Studio Smaak van Wijn geopend als trainingslocatie en voor proeverijen en cursussen op afspraak.

 

Openingstijden winkel:

Woensdag t/m vrijdag van 11:00 t/m 19:00 uur

Zaterdag van 11:00 t/m 17:00 uur

 

 

 

 

Lees ook:Nieuwe cursuslocatie voor het WIJNinstituut.
Lees ook:Smaak van wijn nieuw online magazine
Lees ook:Wijn.blog ingevuld door Marja van Beek
Lees ook:Sprezzatura’s najaarsproeverij
Lees ook:Proeverijen in Studio Smaak van Wijn Soest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>