Vernieuwde Hoofdstad Brasserie in De L’Europe: laagdrempelig, verrassend, vernieuwend

Chef Richard van Oostenbrugge presenteert eerste “totally cocotte” kaart

Amsterdam, 22 oktober 2013 – Vanaf vandaag presenteert de Hoofdstad Brasserie in De L’Europe al haar gerechten in cocottes. Enkele trendwatchers en foodbloggers schreven dit jaar al over de aankomende ‘trend’ van koken en serveren in traditionele Franse cocottes. Het is in ieder geval iets wat Richard van Oostenbrugge, samen met zijn brasserie chefs Inan Sahin en Stefanie Cayman, inspireerde tot de eerste “totally cocotte” formule in Nederland. Vanaf vandaag kan iedereen komen genieten van alle nieuwe gerechten in de zeer toegankelijke en betaalbare brasserie op één van de mooiste locaties van Amsterdam. Toeristen, hotelgasten, maar vooral tutti Amsterdam en omstreken zijn zeven dagen per week welkom in de met Bib Gourmand bekroonde brasserie. ‘De Hoofdstad’ biedt vanaf nu informeel genieten met uitzicht op het water, wines by the glass en veel moderne gerechten geserveerd in de mooi gestylde cocottes van Staub.

Cocottes
Met veel elan introduceert de gerestylede brasserie het cocotte concept voor een langere termijn. “We zijn volgens mij de eerste die de hele menukaart zo presenteren maar dat doen we niet specifiek vanwege de trend of om op korte termijn überhip te zijn. We willen wel voorop lopen met een sympathieke formule met herkenbare brasserie gerechten voorzien van een actuele twist”, aldus Van Oostenbrugge. Op de kaart staan enkele ‘all-time favorites’ zoals Caesar Salad en Sole Meunière maar ook gerechten zoals Coquille en bloedworst met een crème van bloemkool en hazelnoot.
Het Bib Gourmand 3-gangenmenu kost €36,-, en voor €25,- kunnen de gasten de Plat du Jour inclusief een glas wijn bestellen.

De chefs van Hoofdstad Brasserie
Chef Inan Sahin besloot tijdens zijn studie Sociologie dat koken hem beter afging. Inmiddels is hij zes jaar onderweg als autodidact.  Sahin heeft onder andere ervaring opgedaan als sous chef bij ‘D’Vijff Vlieghen’. Toe aan een nieuwe uitdaging kwam hij met Van Oostenbrugge in contact. “De plannen die op het menu staan voor Hoofdstad Brasserie passen bij de uitdaging die ik nodig heb,” aldus Sahin. Sous chef Stefanie Cayman heeft haar leerschool ‘Amsterdamse Brasserie’ volbracht bij L’Entrecôte et les Dames en Brasserie van Baerle en kwam in 2008 bij De L’Europe terecht. Toen twee jaar later Hoofdstad Brasserie werd geopend, wist ze het zeker: “Dit is mijn plek en hier wil ik blijven.” Samen met chef Inan Sahin bewaakt zij nu de met een Bib Gourmand bekroonde keuken.

Over De L’Europe
De L’Europe – onderdeel van Leading Hotels of The World voor meer dan 25 jaar – opende haar deuren in 1896 in één van de meest karakteristieke gebouwen in het hart van Amsterdam. Direct gelegen aan de Amstel, beschikt De L’Europe over 111 kamers en suites waar elegantie en uitzonderlijke gastvrijheid samenkomen. Een combinatie van klassiek en modern, persoonlijke service en een intieme sfeer waar gasten zich thuis voelen. Omringd door een rijke collectie replica’s van de Nederlandse Meesters en de unieke samenwerking met het gerenommeerde Rijksmuseum beleven gasten de Nederlandse geschiedenis op haar best. Voor de echte fijnproevers biedt De L’Europe een ruim aanbod aan restaurants en bars. Onder leiding van Executive Chef Richard van Oostenbrugge en Director of Food & Beverage Remmert Jepkes overziet het team het Michelinster restaurant Bord’ Eau, het met het Bib Gourmand bekroonde Hoofdstad Brasserie, de luxe lobby lounge de Promenade, de zomerse ontmoetingsplaats hèt Terras en de authentieke Freddy’s Bar, vernoemd naar de wereldberoemde Alfred – Freddy – Heineken, wat tevens de link legt naar de geschiedenis van De L’Europe. Voor meer informatie: www.hoofdstadbrasserie.nl en www.facebook.com/hoofdstadbrasserie.

Lees ook:Gordon Ramsay scheldt op wijn en op Cliff Richard
Lees ook:Cavabar in Londen
Lees ook:De Michelin, samengevat!
Lees ook:Jan van Lissum koninklijk onderscheiden
Lees ook:Restaurant Noble heeft zijn deuren geopend!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>