59e BBB EN 1e FOLIE CULINAIRE SUCCESVOL AFGESLOTEN

PERSBERICHT
Beide vakbeurzen trekken meer dan 12.000 horecaprofessionals en gastronomen

De 59e horecavakbeurs BBB en de 1e gastronomievakbeurs Folie Culinaire zijn in drie dagen tijd bezocht door 12.037 professionals uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Naast dit goede bezoekcijfer zijn het vooral ook de positieve berichten van de standhouders en de hoge beoordeling van de vakbezoekers die de beurzen tot een succes maken.

De standhouders op de BBB hebben een succesvolle beurs gedraaid, mede vanwege de hoge kwaliteit van het bezoek in combinatie met het aantal. De bezoekers waren erg te spreken over het aangescherpte beursconcept, de uitstraling, het deelnemersaanbod,  de sfeer op de beursvloer en het randprogramma. De keuze voor het najaar in combinatie met het vernieuwde concept is goed aangeslagen. De jubileumeditie van de BBB vindt weer in het najaar plaats, van 6 t/m 8 oktober 2014. Dan viert de oudste Horecavakbeurs van Nederland en zelfs de Benelux, haar 60e jubileum.

Erik Stroink, Productmanager: “Dat we nu al mogen gaan kijken naar het verfijnen van het concept en het verbeteren van details is voor een beursmanager een droom. Er staat een stevig fundament voor een geweldige jubileum BBB waar de hele regio van zal profiteren. De Folie Culinaire heeft een prachtige start mogen maken en we kregen goede reacties van de exposanten, de sterrenkoks en de vakbezoekers. De tweede editie zal verder ingaan op de meest succesvolle aspecten zoals de kookdemonstraties in combinatie met het kwalitatief hoogstaande aanbod op de beursvloer”.

Folie Culinaire stond bol van internationale sterrenchefs uit Nederland, Vlaanderen, Wallonië, Frankrijk en Duitsland. De maandag begon met een presentatie van Vet Lekker, waarin een lans werd gebroken voor verantwoord vet eten. De dagen daaropvolgende demonstreerden sterrenkoks waaronder Thomas Bühner***, Emmanuel Renaut***, Jean-François Piège**, Sang-Hoon Degeimbre** en Vincent Arnould* in de demokeuken van Saisonnier Culinair hun exclusieve kooktechnieken. Nooit eerder kwamen er in het MECC zoveel internationale sterrenchefs samen.

Mede-initiatiefnemer Norbert Koreman, uitgever van het vakblad Culinair Saisonnier, is verheugd met deze succesvolle eerste editie van Folie Culinaire: “We wisten dat het evenement dit jaar de potentie had om groots uit te pakken maar dit resultaat overtreft toch wel onze verwachtingen. Er is zeer nauwkeurig uitgenodigd en veel (top)gastronomen uit heel Europa hebben de moeite genomen om Folie Culinaire daadwerkelijk te bezoeken. Het topchefs programma werkt daar natuurlijk erg aan bij maar ook het kwalitatieve beursaanbod  heeft veel culinaire professionals tot een bezoek aangezet”.  Volgend jaar staat de tweede editie van Folie Culinaire op de kalender van 6 t/m 8 oktober, weer gelijktijdig met de BBB. Het is een krachtige formule gebleken waarbij de beurzen elkaar aanvulden en versterkten.

Erik Panis, hoofd Exhibitions van het MECC, is ook blij met het resultaat van beide vakbeurzen: “Het waren spannende veranderingen die we met zijn allen zijn aangegaan. Heilig geloof in de beursconcepten, hard werken, ijzersterke samenwerkingsverbanden en heel veel goodwill hebben mogen leiden tot deze geweldige uitkomst. Maastricht en het MECC kunnen gewoonweg niet zonder een BBB, zeker niet nu deze is verrijkt met een Folie Culinaire. De prettige samenwerking met Chateau Maestricht, de VVV, Maastricht Culinair, Les Tables en de Brandslang heeft geleid tot een fantastisch avondprogramma waar bezoekers en deelnemers zeer over te spreken waren. Om ‘s avonds de stad in het teken van deze beurzen te zien staan met veel extra bezoekers doet iedereen goed.”.

 

Lees ook:Klinkende namen op BBB en Folie Culinaire
Lees ook:NIEUWE UITINGEN VOOR JUBILEUMEDITIE BBB EN FOLIE CULINAIRE, EDITIE 2014
Lees ook:Sterrenkoks creëren culinaire gekte op Folie Culinaire
Lees ook:DAVID TOUTAIN OP FOLIE CULINAIRE IN MECC MAASTRICHT
Lees ook:EVEN RAMSVIK EN NORTHSEACHEFS OOK NAAR MAASTRICHT

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>