Chris Alblas gouden onderscheiding wijnproever

Vers van de pers!

Gouden onderscheiding voor Chris Alblas
Wijnproever Chris Alblas heeft het afgelopen weekend van het Concours Mondial de Bruxelles in de Slowaakse hoofdstad Bratislava een gouden onderscheiding gekregen. Voorzover bekend is hij met deze gouden onderscheiding de eerste Nederlandse wijnproever die deze in de wacht heeft gesleept. Het Concours Mondial de Bruxelles, opgericht door Louis Havaux in 1994, is een prestigieus wijnconcours.

In 2000 werd Chris benaderd door Louis Havaux om deel te nemen aan dit concours. Elk jaar vindt er een selectie van proevers plaats op basis van hun expertise en betrouwbaarheid als proever. Proevers die minimaal tien keer aan de selectie criteria van het Concours Mondial de Bruxelles hebben voldaan krijgen een gouden onderscheiding en van die selecte groep maakt nu ook de Nederlandse wijnproever Chris Alblas deel uit.


Slovakia will host the Concours Mondial de… door concoursmondial

Lees ook:Maastricht 3 dagen lang Wijnhoofdstad!
Lees ook:Gouden Medailles voor wijn met Nederlands tintje
Lees ook:Belgische bubbels in de prijzen
Lees ook:hoe Wijn en Spijs te combineren in de lente
Lees ook:Wijncriticus Robert Parker ontvangt hoge Spaanse onderscheiding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>