Zwoele zomeravonden met de cocktails van Barefoot

Persbericht

Shaken and stirred met het Californische wijnmerk

  De temperaturen gaan nu langzaam maar zeker stijgen en met de lente voor de deur kunnen we eindelijk weer gaan genieten. Schoenen uit, met de blote voeten in het zand en een heerlijke cocktail in de hand. Het laidback Barefoot komt deze zomer met een aantal verkoelende cocktailrecepten. Van de frisse Down the Aisle tot de tropische Beachcomber, het Californische wijnmerk weet ook dit seizoen weer te verrassen.

Smaakmakers deze zomer

De meest verfrissende cocktail waar Barefoot dit seizoen mee komt is misschien wel de Down the Aisle, een cocktail op basis van de White Zinfandel Rosé. Met tonen van zongerijpte aardbeien, peren en ananas is dit de perfecte basis voor een zomers drankje. De Barefoot Beachcomber wordt gemaakt op basis van Pinot Grigio, een wijn met tonen van limoen, groene appel en met een ondertoon van witte perzik. Deze frisse tonen zijn de perfecte smaakmakers op iedere zomerse barbecue.

 

Down the Aisle

60 ml Barefoot White Zinfandel Rosé

25 ml gin

3 schijfjes komkommer

20 ml citroensap

3 aardbeien

20 ml limonadesiroop

 

Doe alle ingrediënten behalve de limonadesiroop en ijsblokjes in en cocktailshaker. Shake gedurende één minuut. Doe de ijsblokjes in een cocktailglas en schenk de cocktail hierover uit. Aftoppen met een scheutje limonadesiroop en garneren met de aardbeien en de schijfjes komkommer. Deze cocktail is een smaakmaker op iedere strand- en stadsbarbecue.

 

Beachcomber

1 fles Barefoot Pinot Grigio

900 gram ananas in stukjes

700 ml kokosmelk

Ananas voor garnering

 

Mix de ingrediënten in een blender en verdeel over 12 glazen. Garneer de glazen met een schijfje ananas et voilà de perfecte tropische cocktail.

 

Wijn met een goed hart

Barefoot is een Californisch wijnmerk dat onder de bezielende leiding van wijnmaakster Jennifer Wall lichte wijnen creëert met tonen van fruit die wijndrinkers van alle niveaus waarderen. Maar Barefoot doet meer dan alleen lekkere wijn maken. Het merk steunt goede lokale non-profit initiatieven over de hele wereld. In Nederland zijn dit bijvoorbeeld Zeehondencrèche Pieterburen en Surfrider Foundation Holland. Zo werd in samenwerking met het wijnmerk vorige zomer een beach clean up georganiseerd. “Giving back is what’s at our heart and sole”, is het motto van het wijnmerk, dat in 2011 in Nederland geïntroduceerd is.

 

Lees ook:Cocktails van Barefoot
Lees ook:Barefoot’s Winter Warming Cocktails
Lees ook:Roze bubbels van Barefoot Altijd een knalfeest met de Bubbly Pink Moscato
Lees ook:Fruitige zomerwijn in vier varianten
Lees ook:Het wordt een frisse zomer met Gallo Summer White

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zwoele zomeravonden met de cocktails van Barefoot

  1. Cees

    Bedankt voor de blog! Heb er twee geprobeerd en ik vond de Beachcomber het lekkerst!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>