Umami opent 7e restaurant in Eindhoven

PERSBERICHT

Maart 2013

 

 

Gezonde Aziatische keuken van chef-kok Han Ji breidt opnieuw uit

 

Ook Eindhoven kan binnenkort genieten van de moderne Aziatische keuken van Chef-kok Han Ji. Begin mei opent de zevende vestiging van zijn succesvolle concept Umami in de Lichtstad. Met zijn bijzondere kookfilosofie, waarin gezondheid en het gebruik van verse ingrediënten voorop staan, weet Han steeds meer gasten te raken. Door Aziatische smaken te combineren met de Franse keuken brengt hij de gerechten naar een hoger niveau. Voor deze vernieuwende kookstijl die hij al sinds 2009 toepast in zijn Haagse restaurant HanTing Cuisine, ontving Han Ji onlangs een Michelinster. Met Umami wil hij zijn eigen, unieke manier van koken bereikbaar maken voor een groot publiek.

Umami Eindhoven

De nieuwste vestiging van Umami is gevestigd aan de Kleine Berg, één van de drie bekende winkelstraten van de zogenaamde ‘Quartier Vivant’ van Eindhoven; ‘de Bergen’. In dit artistieke gebied zijn veel galerieën, boetiekjes, hippe modezaken en horecagelegenheden te vinden. Tot voor kort zat eetcafé Bobo Beer in het pand, maar inmiddels heeft er een grootscheepse verbouwing plaatsgevonden en ademt het pand de sfeer van het hippe Azië. De sfeervolle houten elementen in combinatie met kleurrijke details creëren een omgeving waarin gasten intiem kunnen dineren of heerlijk kunnen loungen. Net zoals in alle andere vestigingen kan er ook bij Umami Eindhoven voor €7,95 genoten worden van een lunchplateau met drie gerechten of voor €19,95 van een diner met zeven gerechten. Daarnaast is Umami ook de plek om te genieten van een borrel gecombineerd met Aziatische hapjes.

 

De gezonde Aziatische keuken

De keuken van Umami maakt gebruik van dagverse producten waarvan gezonde Aziatische gerechten worden gecreëerd. De Franse touch zorgt voor de verrassende smaakcombinatie in alle gerechten die worden geserveerd.  Hoewel er bij Umami nog wel Tjaw Sie, springrolls en curry’s op de kaart staan, worden deze gecombineerd met verse ingrediënten zoals citroengras, pompoen en knolselderij. Alle gerechten worden bovendien met zorg opgemaakt en tegen een vriendelijke prijs geserveerd in een trendy omgeving. Hierdoor heeft Umami vrijwel niets meer weg van de ‘standaard Chinees’ en kan het concept beter omschreven worden als ‘Today’s Asian cuisine’.

 

Een succesformule

Het concept Umami is na de opening in Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Vlaardingen, Maastricht en Amsterdam een echte succesformule aan het worden. Chef-kok Han Ji en zakenpartner Leon Zheng willen iedereen in Nederland kennis laten maken met de Aziatische Franse keuken. Dat er nog meer vestigingen in andere Nederlandse steden openen is dan ook niet uitgesloten.

Lees ook:Umami Eindhoven is geopend
Lees ook:Wat koken wij bij ‘n mooie wijn?
Lees ook:Restaurant Vaartsche Rijn doet maandelijkse GroenteJAM
Lees ook:De Michelin, samengevat!
Lees ook:Culinair cruisen met Costa Cruises

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>