Bonnes petites tables 2013 / Michelin

MICHELIN BIB GOURMAND RESTAURANTS 2013: KWALITEIT VOOR EEN REDELIJKE PRIJS!

In de afgelopen maanden trokken de MICHELIN inspecteurs door Frankrijk om de “Bonnes petites tables” op te sporen; restaurants waar men goed kan eten voor een redelijke prijs. De selectie omvat dit jaar 632 restaurants waaronder 98 nieuwe. Het gaat zowel om kleine bistrots als om trendy restaurants.

Deze Bib Gourmand adressen weerspiegelen allerlei verschillende soorten keukens: klassiek, modern, creatief, streekgebonden (terroir) of buitenlands zoals Italiaans, Aziatisch, enzovoort. Ze illustreren de rijke hedendaagse Franse gastronomie.

Jaar na jaar is de Bib Gourmand een groot succes, zowel bij het grote publiek als bij de ondernemers. Hun enthousiasme blijkt uit het feit dat steeds meer restauranthouders hun best doen om een kwaliteitskeuken voor een redelijke prijs aan te bieden. Overigens merken de inspecteurs dat veel chef-koks die in de allerbeste restaurants hebben gewerkt er voor kiezen om een eigen restaurant te openen waar ze een eenvoudige, toegankelijke en eerlijke keuken combineren met redelijke prijzen. Dat geldt bijvoorbeeld voor Terroir Parisien in het 5e arrondissement van Parijs, het nieuwe “Terroir restaurant” van Yannick ALLENO. Maar ook voor Malthazar in Marseille dat voormalig tweesterrenkok Michel PORTOS in zijn geboortestad opende. En voor Le Bouchon et l’Assiette in het 17e arrondissement van Parijs waar het jonge stel Clément VIDALON en Cécile DELARBE (die allebei zijn opgeleid in zeer goede restaurants) een moderne keuken aanbiedt met een wijnkaart waar vooral wijnen van kleine producenten worden aangeboden.

Het concept van een goede kwaliteit voor een redelijke prijs wint duidelijk terrein: sinds 2007 is het aantal Bib Gourmand restaurants in Frankrijk met 30 % toegenomen!

Over de Bib Gourmand:
De Bib Gourmand staat symbool voor fijnproeverij. Het pictogram = toont het hoofd van de Michelin man Bibendum dat zijn lippen aflikt. Het staat voor restaurants die een goed driegangenmenu (voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht) aanbieden voor maximaal € 31 (in Parijs € 35). Deze onderscheiding, waarvan de naam een afkorting is van Bibendum, bestaat sinds 1997.

De gids is vanaf deze maand te koop voor € 17,95 (België en Nederland) en voor € 17,44 in het Groothertogdom Luxemburg.

Bron: Michelin Benelux

Lees ook:De Michelin, samengevat!
Lees ook:Bib Gourmand ook in België – Fong Mei
Lees ook:Zo was het vorig jaar….
Lees ook:De lunchredactie op pad
Lees ook:PSV en JRE

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>