Erica Terpstra zet lokale helden in Zuid-Afrikaans zonnetje

Sinds een deel van mijn hart in Zuid-Afrika is gebleven, kan ik niet anders dan het land steunen op wat voor manier ook. Door het plaatsen van dit persbericht bijvoorbeeld. Ik zit morgen voor de buis en kijk eens naar Koffietijd! Ook weer iets van jaren geleden

Zuid-Afrika eert Nederlandse helden met actie

Amsterdam, 14 februari 2013
South African Tourism is op zoek naar lokale helden in Nederland en krijgt hulp van een wel heel bijzondere ambassadrice; Erica Terpstra heeft haar naam verbonden aan de nieuwe campagne ‘Local heroes meet local heroes’. Als ambassadrice gaat Erica Terpstra actief helpen bij het vinden en eren van Nederlandse helden. Doel van de campagne is om lokale helden letterlijk en figuurlijk in het Zuid-Afrikaanse zonnetje te zetten. De actie ging 5 februari van start via www.jouwheld.nl en heeft inmiddels ruim 500 nominaties ontvangen.

Erica Terpstra ambassadrice ‘Local heroes meet local heroes’
Erica Terpstra is verheugd met het feit dat zij als ambassadrice van de campagne ‘Local heroes meet local heroes’ op zoek mag naar Nederlandse helden. “Zuid-Afrika is een mooi land, met een prachtige natuur. Een onvergetelijke indruk hebben de mensen die ik daar heb ontmoet gemaakt. Vriendelijk, behulpzaam en (soms ondanks alles) erg positief gestemd. Daar hou ik van. Ook in Nederland ken ik zulke fantastische lokale helden! Ik ben blij dat ik kan bijdragen aan een deze sympathieke actie en dat ik Nederlandse helden in het Zuid-Afrikaanse zonnetje mag zetten.” Vrijdag 15 februari schuift Erica Terpstra aan bij Koffietijd om meer te vertellen over de actie en haar rol als ambassadrice. De uitzending van Koffietijd is te zien tussen 10.00 en 11.00 op RTL4.

Zet je held in het zonnetje
In Zuid-Afrika zetten veel mensen hun talent en enthousiasme belangeloos in voor de gemeenschap. Ook in Nederland zijn er veel mensen die altijd klaar staan voor een ander en zich belangeloos inzetten voor hun buurt, sportvereniging, mens, natuur of dier. South African Tourism vindt het hoog tijd deze mensen eens extra aandacht te geven en te verwennen.

Zulu-letters
In Zuid-Afrika stuurde men vroeger berichten via een Zulu-letter, een kleine badge van kralen die je aan een ander geeft. Van oudsher waren dit liefdesbrieven die Zulu vrouwen aan hun man stuurden, die op locatie aan het werk was. Elke kleur en elk patroon heeft een specifieke betekenis. Wil jij jouw coach, buurvrouw, leraar, collega of wie dan ook in het zonnetje zetten en bedanken? Ga naar www.jouwheld.nl en meld jouw held aan. Je held ontvangt digitaal of per post een Zulu-letter en maakt gelijk kans op een prachtige reis door Zuid-Afrika, mede mogelijk gemaakt door reisorganisatie Wereldcontact.

Zuid-Afrikaanse helden
Ter inspiratie stelt South African Tourism drie Zuid-Afrikaanse helden aan Nederland voor: Catherine Mary Finnis, Cecilia Molokwane en Ashley Wentworth. Deze enthousiaste mensen zijn een voorbeeld voor hun omgeving en zetten zich onvermoeibaar in voor mens, dier en natuur. Catherine wordt ook wel de Moeder Theresa van Kirkwood genoemd, omdat ze kinderen van lesmateriaal voorziet en helpt bij hun huiswerk. Cecilia startte het ‘Rising Stars’ basketbalteam in haar gemeente om jonge meiden van de straat te houden. Ashley richtte een educatief programma over dierenwelzijn op voor de kinderen in Stormsriver Village en financiert en faciliteert een sterilisatieprogramma voor honden en katten. Stuk voor stuk inspirerende mensen die Zuid-Afrikaanse positiviteit en daadkracht uitstralen!

——————————————————————————–

Kijk ook op:
www.jouwheld.nl
www.mijnzuidafrika.nl
www.southafrica.net
Facebook: www.facebook.com/mijnzuidafrikareis
Twitter: @MijnZA
YouTube: www.youtube.com/user/mijnzuidafrika
Mijn Zuid-Afrika iPad app: https://itunes.apple.com/nl/app/mijn-zuid-afrika/id591371219?mt=8

Lees ook:‘Are you ready for South Africa?!’
Lees ook:Wijn in Zuid-Afrika in de handen van vrouwen
Lees ook:Ruim 3500 deelnemers en zes gelukkige winnaars na campagne South African Tourism
Lees ook:Platter’s Wine Guide
Lees ook:Nieuwe webshop Zuid-Afrikaanse wijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>