VINEXPO: EEN REIS OM DE WERELD IN VIJF DAGEN

februari 2013

by Vinexpo              

Een wereldreis voor wijn en gedistilleerd in vijf dagen, dat kan tijdens de Vinexpo in Bordeaux van 16 tot 20 juni 2013. Alles wordt bewerkstelligd om ook van deze beurseditie weer het hoogtepunt van het jaar te maken in de sector voor wijn en gedistilleerd, waar 48.000 vakbezoekers bijeenkomen.

Over vier maanden opent de Vinexpo de deuren van het beurscomplex en vormt Bordeaux het trefpunt waar professionals uit de wijn- en gedistilleerd branche uit meer dan 150 landen elkaar kunnen ontmoeten, nieuwe mogelijkheden ontwikkelen en nieuwe producten kunnen ontdekken.

Alle standoppervlakte van de vakbeurs is reeds gereserveerd en, evenals tijdens de voorgaande edities, zullen de beursgangen gevuld zijn met trouwe exposanten en eveneens bedrijven die voor het eerst deelnemen aan de Vinexpo, zoals Marques de Risqual, Osborne en Kriter.

 

EEN BEURS MET EEN INTERNATIONALE DIMENSIE

Met 40% van de bezoekers van buiten Frankrijk, is Vinexpo hét internationale referentiekader van deze branche. Producenten uit alle Franse regio’s hebben reeds aangegeven aanwezig te zullen zijn. Grote internationaal georiënteerde organisaties, zoals Castel Frères of Champagnes Lanson, zullen verschillende dynamische organisaties ontmoeten (Domaine du Tariquet, Gérard Bertrand, Bernard Magrez).

De belangrijkste wijnproductielanden zoals Chili, Duitsland, Italië, Spanje, de U.S.A. en Zuid-Afrika, zullen deelnemen in de vorm van landenpaviljoens en, voor de eerste keer, zal een Mexicaans paviljoen voor gedistilleerd georganiseerd worden.

In slechts enkele meters over de gangpaden Vinexpo, kunnen bezoekers een Nieuw-Zeelandse Chardonnay kunnen vergelijken met een Zuid-Afrikaanse. De Vinexpo 2013 beslaat in totaal 90.000 m² beursoppervlakte, bestaande uit: de expositiehallen, de tuinen, de ‘’Club du Lac,’’ de restaurants, conferentiezalen, proeflokalen, en dienstverlening.

 

TASTINGS BY VINEXPO

Gestart in 2011, en meteen door iedereen warm onthaald, zijn de proeverijen “Tasting byVinexpo”, die een groot succes behaald hebben, met meer dan 13.250 deelnemers. Het programma van de ‘’Tastings by Vinexpo’’ bestaat uit: proeverijen, presentaties van nieuwe producten, conferenties en uitwisselingen tussen professionals.

Ook in 2013 zullen de ‘’Tastings by Vinexpo’’ worden georganiseerd, met nieuwe proeflokalen en conferenties door experts.

 

dE internationale markt voor wijn en gedistilleerd en de vooruitzichten tot 2016

Voor het elfde achtereenvolgende jaar heeft de Vinexpo, internationale vakbeurs voor wijn en gedistilleerd, het ISWR (the International Wine and Spirit Research) gevraagd een gedetailleerd onderzoek te doen naar de wereldwijde consumptie en productie van wijn en gedistilleerd. De vooruitzichten tot het jaar 2016 zijn eveneens meegenomen in deze studie. Het onderzoek betreft  28 landen en 114 consumptiemarkten.

Enkele bevindingen:

-       De wereldwijde wijnconsumptie is toegenomen met 2,8% tussen 2007 en 2011, overeenkomstig aan 2,670 miljard kisten van 9 liter, ofwel meer dan 32 miljard flessen.

-       In 2011 vertegenwoordigden de mousserende wijnen slechts 7,7% van de totale wijnconsumptie, hoewel de consumptie ervan sneller stijgt dan die van de stille wijnen.

-       In 2011 werd meer dan 60% van het totaal aan wijn en gedistilleerd geconsumeerd in Zuid-Oost Azië, Oceanië en Zuid-Azië.

NEDERLANDSE EXPOSANTEN OP DE VINEXPO

 

Uit Nederland hebben de volgende bedrijven hun deelname als exposant van de Vinexpo 2013 bevestigd: MARUSSIA BEVERAGES BV, TEAM PRPODUCTS BV,  TOORANK DISTILLERIES BV

 

Lees ook:Cijfers van een wijnbeurs: Vinexpo
Lees ook:VINEXPO: een wereld vol mogelijkheden
Lees ook:10% meer wijn per jaar in de hele wereld
Lees ook:Future of Food Festival
Lees ook:Recordaantal Aziatische bezoekers op Franse wijnbeurs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>