Hoe Argentijnse wijn en een Gouden Tulp samen komen! Een Koningspaar…

Soms krijg ik zo’n uitnodiging waar ik helemaal blij van word! Gisteren dus. Een uitnodiging van het CFI voor een heerlijke wijnproeverij:

Proef de smaak van Argentinië! Donderdag 21 maart in het Amstel te Amsterdam!
Op deze dag organiseert het Consejo Federal de Inversiones van Argentinië in samenwerking met TOT Public Relations een proeverij van Argentijnse wijnen. Als u interesse heeft de proeverij te bezoeken, dan kunt u alle informatie hier over bij TOT PR vinden .

Ik houd van Argentinië, niet omdat onze toekomstige Koningin daar vandaan komt, dat is een wonderlijke bijkomstigheid, maar wel om het zwoele leven wat ik met de Argentijnse klanken associeer. De Tango, Buenos Aires en niet in de laatste plaats natuurlijk de wijnen.

Wie dat ook ondervonden heeft, is Pon, in dit geval Mijndert, want je hebt natuurlijk ook een Pon in Noord-Amerika. Broer Ben, met zijn succesverhaal in de Carmel Valley bij Monterey.

In Argentinië , in Mendoza zit Mijndert Pon. Waar hij prachtige wijngaarden bezit aan de voet van de Andes.

In Nijkerk echter, hier gewoon in Nederland kun je deze volle, krachtige wijnen zelf proeven. Vooruit, een klein stukje van de website:
“Op Landgoed de Salentein serveren we wijnen van onze eigen Argentijnse wijngaarden, die zowel bij kenners als bij het grote publiek in hoog aanzien staan.

Aan de voet van het Andesgebergte bevindt zich ons eigenzinnige wijnhuis Bodegas Salentein met klassiek gecultiveerde wijnen op premium niveau. De Salentein Reserve, Numina en Primus zijn op dronk zodra ze vrijgegeven worden, maar kunnen evengoed een aantal jaren rusten.

Onder het label Portillo bieden we jonge, onstuimige wijnen met een herkenbaar fruitig karakter. En in de hoger gelegen provincie San Juan vindt u ons wijnhuis Bodegas Callia waarvan de premium Grand Callia internationaal geprezen wordt en de Callia Magna Shiraz zich tot de beste ter wereld mag rekenen.

De wijnen van onze bodega’ s staan altijd open. Kom ze ruiken, kom proeven en beleef ze tijdens het aperitief.”

Is dat geen fantastische uitnodiging? Dus niet alleen in maart in Amsterdam, maar dagelijks kunt u de excellente wijnen uit Argentinië  proeven!

En….heeft u genoten van een mooie avond op de Salentein, dan kunt u op steenworp afstand de nacht doorbrengen in één van de comfortabele kamers van “Golden Tulip Ampt van Nijkerk”.

De place to be ter afsluiting van een bijzonder avondje uit!

Lees ook:Nieuw: Argentijnse Callia Alta wijnen exclusief bij PLUS supermarkten.
Lees ook:17 april wordt Malbec-dag
Lees ook:Verbunts voorjaarsproeverij op Landgoed Salentein
Lees ook:Drink wine for me from Argentina
Lees ook:Wijnkring geeft scooter weg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>