Het einde van een vorstinnenkwartet

Wat voor opmerkelijke feiten passeerden mijn postbus gisteren, terwijl ik druk doende was met de voorbereiding voor een cursusavond over Spanje en Portugal in Amsterdam. Wijn natuurlijk

Nu, ten eerste uiteraard: onze koningin wordt na abdicatie een ‘gewone’ prinses. Maar wel een hele bijzondere, namelijk de moeder van onze koning: “Ik weet zeker dat de prins en prinses als koning Willem-Alexander en koningin Máxima op een overtuigende wijze invulling zullen geven aan hun nieuwe taak en rol.” Aldus premier Rutte. Op Nrc.nl direct een mooi filmpje over de jaren tot nu toe van onze toekomstige koning Willem IV. Oh nee,  koning Willem Alexander.

Onverwacht, bijzonder, maar niet geheel zo spectaculair, want het moest er toch een keer van komen! Maar wel bijzonder goed geregisseerd en natuurlijk zijn de kamers in de Amsterdamse top hotellerie beslist allang geblocked!.

Daarnaast bestaat het wijnblad ‘Perswijn’  dit jaar 25 jaar. Dat gaat behoorlijk gevierd worden, het hele jaar door maar liefst. Uiteraard kunnen ze ook hier de blijkbaar grote plezier van het ‘maken van lijstjes’ niet weerstaan.

Voila: “De 25 leukste budgetwijnen onder de 5 euro:
Omdat Perswijn dit jaar 25 is geworden, duikt dit getal het hele jaar door her en der op. Zowel in het blad als op de website. De rubriek 25 x wijn bestaat steeds uit een lijstje van 25 tips. We trappen af met 25 leuke budgetwijnen van maximaal 5 euro.” Wat een feest!

We gaan het op de voet volgen! Eens kijken hoeveel dames dit jaar bij Perswijn aan het woord komen. Dit met een schuin oog naar een  stevige stelling in de Telegraaf:

“Vrouwenstrijd nog niet gestreden. Heeft het feminisme in 2013 nog wel bestaansrecht?”

59% van 800 respondenten die op deze stelling reageerde, vindt dat we nu wel klaar zijn met de vrouwenstrijd. Vrouwenstrijd: het klinkt zo militant! Zo oorlogszuchtig. Zo moet het natuurlijk helemaal niet zijn!  Maar neem nu de wijnwereld? Hoeveel vrouwen zijn daar nu succesvol? Ook slechts een handjevol tussen de haantjes. Wordt vervolgd!

Lees ook:PERSWIJN BESTAAT 25 JAAR
Lees ook:Sommeliers naar Tokyo
Lees ook:Proeverijen deze zomer
Lees ook:De verkiezing “Beste Wijnwinkel 2013″ van start
Lees ook:Winterse wijnproeverij van Perswijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>