Italiaanse wijnen proef je in de Kookfabriek

Hij komt er weer aan, de Wijn Vakdag voor Italiaanse wijnen. In de Kookfabriek in Amsterdam. Vorig jaar wandelde ik er ook rond, tussen de Italianen, de kleine en de grote wijnimporteurs. Ik had weinig tijd, het een soort van haastklus werd! Maar dit jaar ga ik langer. Vastbesloten om veel te zien, veel te proeven en mijn oor te luisteren te leggen voor de Italiaanse trends in de komende jaren. Hieronder volgt de informatie zoals deze mij ter ore kwam.

 

4e Italiaanse Wijn Vakdag in de Kookfabriek in Amsterdam

Op maandag 11 maart 2013 organiseert ITALENT voor de 4e keer de Italiaanse Wijn Vakdag in samenwerking met ruim 30 gerenommeerde wijnimporteurs. Tezamen brengen zij meer dan 500 verschillende kwaliteitswijnen uit heel Italië over het voetlicht en informeren zij u graag over productiegebied en -proces, druivensoorten en smaakcombinaties. De Vakdag vindt plaats in de Kookfabriek in Amsterdam/Duivendrecht en is uitsluitend bedoeld voor vakhandel, horeca en pers.

Tijden en Locatie

Tijden: Doorlopende proeverij tussen 12.00 en 18.00 uur in de grote zaal

Locatie: Kookfabriek, De Flinesstraat 4, 1099 CB Amsterdam/Duivendrecht.

Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS)

In opdracht van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) verzorgen wij tijdens de Vakdag speciaal voor haar leden twee bijzondere proeverijen onder leiding van wijnschrijver en Italiëkenner Fred Nijhuis. Aan de organisatie van een derde, openbare, masterclass wordt nog gewerkt.

1e Italiaanse Huiswijnverkiezing A Tavola

In vervolg op de zojuist verschenen Italiaanse restaurantgids A Tavola organiseert DSV Media (ook uitgever van De Smaak van Italië en Italië in Bedrijf) de 1e Italiaanse Huiswijnverkiezing, in samenwerking met de in de gids opgenomen restaurants en hun wijnleveranciers.  De jury bestaat o.a. uit Cuno van ’t Hoff, Esmee Langereis (Elle Eten), Lou Borrani (La Enoteca), Piet Klein (voorzitter AIS Nederland), Gabrielle Salvatore en Allard Sieburgh, en wordt voorgezeten door Fred Nijhuis. De voorselectie en de benoeming van de genomineerden vindt plaats bij DSV Media, de winnaars in de verschillende categorieën worden bekend gemaakt tijdens de Italiaanse Wijn Vakdag op 11 maart. Info over genomineerden en prijsuitreiking volgt op de site van Italent en Italië in Bedrijf.

Deelnemers Italiaanse Wijn Vakdag

Een recente lijst van deelnemers vindt u op de site van Italent.

Informatie en aanmelden

Bent u werkzaam als sommelier, slijter, importeur, kok, journalist of op andere wijze professioneel bij de wijnbranche betrokken, dan bent u van harte welkom op onze Italiaanse overzichtsproeverij. U kunt zich aanmelden als bezoeker via www.italent.nl, onder ‘evenementen’. Toegang tot de vakdag is kosteloos.

 In het kort:

Wat: 4e Italiaanse Wijn Vakdag

Waar: Kookfabriek, De Flinesstraat 4, 1099 CB Amsterdam/Duivendrecht

Wanneer: maandag 11 maart 2013, open 12.00 – 18.00 uur

Entree: uitsluitend vakhandel, horeca en pers, entree kosteloos op aanmelding via [email protected]

Info en organisatie: www.italent.nl

Lees ook:Italiaanse Wijn Vakdag in de Kookfabriek Amsterdam
Lees ook:Italiaanse Wijn Vakdag
Lees ook:3e Italiaanse Wijn Vakdag in de Kookfabriek in Amsterdam – maandag 19 maart 2012
Lees ook:nieuwsflitsen in het kort die recent op mijn pad kwamen
Lees ook:La dolce vita…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>