WIJNPROEVEN IN NIJMEGEN OOST

Zes kleine wijnhandelaren uit Nijmegen Oost presenteren zich op zondag 20 januari in de Keizer Karel foyer van De Vereeniging tijdens de 3e editie van de gezamenlijke wijnproeverij “Proost-in-Oost”.

Tussen 13.00 u en 17.00 u staan er maar liefst 48 wijnen (van boven de zes euro) op de proeftafels voor de vele wijnliefhebbers die de regio Nijmegen rijk is.

Elke deelnemende wijnhandel heeft zijn specialiteit, die meerwaarde krijgt in dit samenwerkingsverband.

 

Cave de Portugal – Portugal en Spanje
De Vinotheek – Frankrijk
De winkel van Wendy – Duitsland
Incontro – ​Italië
Utaste – Nieuwe wereld
Women on Wine – Oostenrijk

Bij binnenkomst krijgt iedere bezoeker een speciaal “Proost-in-Oost” glas, wat na afloop meegenomen mag worden naar huis, een mooi “collectors item”.
De toegangsprijs bedraagt 10 euro. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de deelnemende wijnhandelaren en aan de kassa op de dag zelf. Meer informatie via de website: www.proostinoost.nl, waar vanaf week 3 te lezen valt wat er te proeven zal zijn.

Dat Nijmegen Oost bruist met zijn vele niet doorsnee cafés, restaurants en muzikale evenementen, hoeft inmiddels niet meer uitgelegd te worden. Dat Oost ook een aantal gespecialiseerde wijnimporteurs/-handelaren heeft is wat minder bekend. De zes wijnhandelaren die de proeverij in De Vereeniging organiseren hebben daarom de handen ineen geslagen om een nog groter aantal wijnliefhebbers in de Nijmeegse regio kennis te laten maken met hun in Nederland velaal unieke wijnen.

Op de zes proeftafels staan vooral Europese wijnen, al dan niet biologisch van aard. De wijnhandelaren is het er die middag aan gelegen heel persoonlijk hun producten te presenteren en de fijne nuances van hun wijnen te benadrukken.

De sfeer zal vooral informeel en gezellig zijn op deze zondagmiddag in januari. Met het “Proost in Oost-glas” kun je naar eigen inzicht proeven van de 48 gepresenteerde wijnen: voor elk wat wils !

Bereikbaarheid en toegankelijkheid: Voor deze zondagmiddag geldt gratis parkeren op het parkeerterrein van De Vereeniging. Ingang via de toren. De foyer ligt op de eerste etage en is per lift bereikbaar. De voorkeur geniet natuurlijk het openbaar vervoer. Het centraal station ligt op 5 minuten afstand.

Bron: Women on Wine

Lees ook:20-23 okt Megavino in Brussel
Lees ook:Tweede editie Rieslingweek – 1 tot 17 juni 2012
Lees ook:Chateau Larmande koopt Chateau Grand Faurie La Rose
Lees ook:De Wijnparade gaat naar Haarzuilens!
Lees ook:Rieslingweek in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>