Wijn in woorden

Champagne

Volgens Moët Hennesy Nederland-directeur Bob Bron gaat het in Nederland met champagnemerken van Moët nog alijd best wel goed, lees ik in de Telegraaf van vandaag.
Mag het zijn merken dan goed gaan, met de rest is het in champagneland toch minder gesteld. Als geheel resulteerde de streek 7% minder dan in 2011 echter, lees ik in hetzelfde artikel, verkooptechnisch in omzet komt men toch dicht in de buurt van 2011 terecht, dit mede dankzij de verkoop van de hoger geprijsde champagnes in China en Japan.

 

In België gaan ze anders met de champagne om. Daar kopen ze het niet, maar ruilen het om voor cider, althans de barcode!

“De twee hadden de barcodes van vijftig flessen champagne van het merk Piper Heidsieck, met een totale winkelwaarde van 1.369,50 euro, omgewisseld met de barcodes van flessen cider.” aldus het Nieuwsblad.

 

Opera vanuit een bioscoopstoel

Ook Pathé heeft vanaf januari in Amersfoort iets met bubbels. De nieuwe enorme bioscoop op het Eemplein gaat een serie opera’s vertonen, uitgezonden vanuit ‘The Metropolitan’ in New York! In de maanden januari, februari, maart en april zullen er op deze manier opera’s ‘live’ in de bioscoop vertoond worden! Ontvangst met een bubble vanaf 17.30 uur.

 

Wine Professional

Linkedin bij monde van Mariette van der Elburg: iets anders dan wijnproeven, kun je op de WP bij Stan Beurskens van Wijngaard St. Martinus die maandag a.s. een masterclass  innovatief en duurzaam wijnmaken geeft in het Wijntheater van de Wine Professional!

 

Drank- en Horecawet anno 2013!

Tot slot op de voorpagina van de Telegraaf goed nieuws voor iedereen die zo graag eerst eens wil proeven wat voor wijn er in de kuip zit, voor dat hij tot de koop toe overgaat! Proeven mag nu bij zaken die daar een vergunning voor hebben!

Ron Andes, voorzitter van de Koninklijke Slijtersunie geeft aan dat het natuurlijk wel zo is, dat het leven van een wijn nu eenmaal ‘eindig’ is! Met andere woorden, “het zal een vermogen kosten als er rijen halfvolle wijnflessen op het schap blijven staan, die na een paar dagen door de gootsteen gaan omdat het niet meer goed is!” Aldus Andes.
Ik denk dus dat de slijter, wijnhandelaar, vakman daar wel gepast mee om zal springen!

 

Lees ook:Over de grens wijn kopen loont
Lees ook:Nieuws van de Koninklijke SlijtersUnie
Lees ook:Ron Andes MV nieuwe voorzitter Wijnacademie
Lees ook:Cider… of toch wijn? bij varkensvlees
Lees ook:Proeven bij de slijter toegestaan!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>