Wijn in woorden!

Kaapstad!

Opmerkelijk nieuws vanochtend in de  ‘grootste krant van Nederland’ over, (nee niet Rafaël), Rinus Loman. Die ‘om redenen van wijngeur’ zijn restaurant in de wijk Bo-Kaap heeft moeten sluiten.
De naast het restaurant gelegen moskee kwam dusdanig onder invloed klaarblijkelijk, had dermate last van ….. de geur van de wijn die in het restaurant geschonken werd.

Volgens de imam van het de moskee kwam die namelijk zo de kant van de moskee op! Resultaat: vergunning ingetrokken, een niet exploiteerbaar restaurant en een enorme strop voor de Nederlandse investeerder Loman.

“Laat dit een waarschuwing zijn voor ondernemers” zegt hij, “die vlak bij een moskee aan de slag willen”!

 

Leuker is het nieuws op het Bubbelblog van blogger Vinissima. Bovendien leerzaam! Ze gaat op de barricade tegen de enorme onzin die we de afgelopen weken op het web, in de kranten en in blogs zijn tegengekomen! Bubbelmania!
Ik citeer haar slotwoord: “Champagne, Sprankel, cava, crémant, Sekt, Vonkelwijn, crémant, spumante, prosecco, sparkling wine, cider…
Welke bubbel u vanavond of exact om 0:00 uur opentrekt, geniet ervan!
(maar drink geen droge champagne bij oliebollen! Neem daarbij liever een champagne demi-sec, een cider, een Moscato d’Asti of een milde seco cava…!)”

Verder hier klikken als u echte wetenswaardigheden wilt horen over Champagne en zijn soortgenoten!

 

Maandag de kickoff van de Wine Professional! U kunt nog kaarten bestellen voor dit mega wijnevent, dat u eigenlijk niet mag missen.

Op het web vond ik een leuke film over Duitse wijnen op de WP in 2010. Even een voorproefje met Alain Jacobs!

Lees ook:All that sparkling
Lees ook:Wat drink je bij de pannenkoeken?
Lees ook:Wijn in woorden
Lees ook:Champagne shake
Lees ook:Cider… of toch wijn? bij varkensvlees

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>