Opmerkelijke zaken eind 2012

Oliebollenstress
In Schiedam viel pardoes de eigenaar van de oliebollenkraam flauw nadat zijn bollen voor de ADtest opgehaald waren. Ai! Het gebeurde gelukkig pas aan het einde van de dag, bij het afsluiten van de kraam. Geen klant heeft het gemerkt, zeg maar last van gehad, want de bollen werden gewoon gebakken. In diezelfde AD worden de bubbels voor bij de bollen besproken. Opmerkelijke zaken.

Terugblik2012
In de Telegraaf zegt socioloog Christien Brinkgreve in een terugblik op 2012: “De elite  moet uit de ivoren toren komen. De arrogantie van de macht, het elkaar de bal toespelen en niet openstaan voor kritiek is passé.” Hoe herkenbaar is dit. Hoe één op één toe te passen op de elite van de zelfverkozen wijnwereld. Maar ja, we houden het zelf in stand. ‘t Is zo lekker makkelijk…..

2013 in de krant
Natuurlijk een lijstje! De top 10 van de goede voornemens. Van meer bewegen op 1 tot een cursus of training gaan volgen op nummer 10.
Collega Vinissima tipt mij over de trailer van Gort. Niet dat zij een Gorteriaan is, integendeel denk ik, immers wars van flauwekul en immer straight to the point, vol humor en met het hart op de tong.
Ik ga het boek lezen, misschien…. Dat zou zo maar bij mijn voornemens kunnen komen te staan als ik die zou hebben, wat natuurlijk niet zo is, omdat ik na 53 jaar ervaring weet, dat ik er toch geen één zal nakomen en de dingen die ik moet doen, waarvan vele allang gedaan hadden moeten zijn, toch wel doe…misschien!

 

Wijnvoornemen voor 2013
Tja  en dan, niet uit de krant maar van het internet en zo vaak vergeten in de wijnwereld! Kuddedieren die we zijn! Maar dit zou nu werkelijk een goed voornemen kunnen zijn voor de rest van je leven:
“The first question to ask yourself: Do you like it? Or do you not like it?”  Then try to identify …..(Use the “4S’s”)

Kortom, als je een wijn niet lekker vindt, drink hem dan niet!
Drink hem niet omdat zichzelf omhoog gegooide wijnnerds zeggen dat hij ‘spannend’ is!
Drink hem niet omdat hij in een teveelste wijngids, almanak of lijst als ‘de ontdekking van het jaar’ beschreven is, terwijl hij toch maar …. kost?!
Drink hem niet, omdat je er voor ‘om moet fietsen’ of omdat er ‘groot over gesproken’ wordt.
Drink hem niet, omdat hij van harte aanbevolen, omfloerst met en druipend van commerciële doeleinden!
Drink hem niet omdat hij in de Enkhuizer wijnalmanak beschreven staat, of op diens App te vinden is!’
Drink hem niet omdat ‘de grote wijnautoriteit der lage landen’ hem vermeldt  als de beste wijn onder de 5 euro!
Neeeee echt niet doen!
Drink de wijn omdat jij, (misschien alleen jij, desnoods alleen jij) de wijn lekker vindt!
Proef en oordeel.

Lees, leer over wijn, volg misschien een cursus, koop een goed boek,  maar vooral verloochen jezelf niet! Hoe meer je weet, hoe beter je zelf gaat kiezen.
Drink wijn en geniet!
Toch weer een lijstje

Lees ook:Wijn en invloed
Lees ook:Lekker weer voor witte slobberwijn
Lees ook:Het einde van een vorstinnenkwartet
Lees ook:De vorm van het wijnglas
Lees ook:Anthony Barton is Decanter Man of the Year

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>