Wijn.blog met “Een kerstboodschap van algemeen nut!”

Na de Kerstboodschap van de koningin, heb ik vandaag ook een rede! Overigens één die wel mag uitlekken! Graag zelfs. Spread the news zou ik zeggen. Kun je er zelf niets mee, dan is er zeker in je vriendenkring, onder je collegae, bij je klanten of je familie wel iemand die je blij maakt met de informatie over de volgende ‘wijnse’ zaken. Het is met recht een wijnboodschap van algemeen wijn-nut!

Wie mij een beetje volgt, weet dat ik een behoorlijk portie afkeer heb van wat ik voor het gemak maar #lijstenmania ben gaan noemen. Vanochtend las ik deze column van Maartje Wortel in het NRC. Die wil ik niemand onthouden:

“Het maken van lijstjes is een best wel kinderachtige aangelegenheid omdat 1. het één niet met het ander valt te vergelijken. 2. smaken verschillen. 3. een lijstje ook maar een rijtje is binnen de grenzen van wat of wie je kent. 4. mensen die lijstjes maken vaak irritante neurotische mensen zijn die fanatiek bij hun standpunt blijven en waar geen discussie mee mogelijk is. En toch zijn lijstjes fantastisch. Lang leve het overzicht en thank God dat het weer december is, de maand die zo ongeveer draait om de lijstjes.” (voor de hele column hier klikken!)

En verder op zegt ze,  dan pratend over een boek dat ze wil aanbevelen: “STONER van John Williams. Mijn God, wat een boek! Het maakt alle lijstjes overbodig en laat de andere boeken ver (ver!) achter zich.”

 

Geweldig. Want zo werkt het ook in de wereld van de wijn. Top tiens vliegen je om de oren. Voor witte, zoete, bubbelende, rode, versterkte of belegen wijn. Voor goed, beter, best restaurants. Voor de goden van de Wijnmaterie: de beste schrijvers, de ‘wijnmensen’ die er wat toe doen, de beste wijnleuteraars, proevers, importeurs en wijnhandelaren. Althans volgens enkele esoterici.
Waarbij vaak die mensen, die het minst interessant zijn boven komen drijven…..

Er is wel één lijst, eerlijk is eerlijk, die mij zeer aanspreekt. De top 50 vrouwen in de wereld van wijn. Wat een kracht, een energie en een kennis zit er opgekropt, gebald in deze groep.

 

Ik doe aan wijn. Maar niet aan lijsten. Wel probeer ik de kennis die ik heb over te dragen op anderen. Door er over te schrijven, onder andere hier op het Wijn.blog, de bron voor al het wijn gerelateerde nieuws. Tenminste, die bron proberen we te zijn. Maar als u ons niet tipt over die laatste wijnwetenswaardigheid, dan kan het voorkomen dat dat spannende, wereldomvattende of juist hele kleine wijnnieuws niet op het blog verschijnt. We zijn nu eenmaal niet de Telegraaf, maar ook de juf uit de kleuterklas niet, met ‘oogjes in haar achterhoofd’! We weten domweg gewoon niet alles.

Over iets waar je niets van weet, kun je niet schrijven… en dat geldt niet alleen in praktische zin!
Schrijven op het wijn.blog is één ding. Het andere is zeker ook schrijven voor het Wijncoachingbureau, waarbij de nieuwe staken: ‘De Lunchredactie’, de ‘Linkpagina’ en de ‘Wijncoach’s Blogs’ absoluut de moeite van het lezen waard zijn. Nu moeten ze nog beter, veel beter gevonden worden!

 

Het Wijncoachingbureau staat voor educatie. Wijneducatie in brede zin!
Vanaf 2013 zal er op de site nog meer aandacht geschonken  worden aan online wijneducatie. Voorbeelden van wijnen die je kunt proeven, waar je op moet letten, wat je erbij kunt eten en vooral ook waarom! Op de site van het Wijncoachingbureau lees je het allemaal! Als u dat met ons wilt delen, dan worden wij daar weer heel erg blij van!

Wijnles kun je overall volgen. Het schijnt  zelfs een lucratieve bezigheid te zijn. Om mij heen zie ik de ‘wijn-opleiders’ als paddenstoelen uit de grond schieten. Allemaal met goede bedoelingen. Allemaal met een liefde voor wijn. En …. In het land der blinden is éénoog koning nog altijd! Dus, men kan een heel eind komen.

 

Ook ik geef les. Bij het (bijna) landelijk dekkende WIJNinstituut kunt u me op vrijwel alle niveaus in Hilversum en  deels ook in Amsterdam terug vinden. Hier werken we met goede compacte cursussen, op legio centraal gelegen locaties. Het voordeel is dat als je een keer onverhoopt een les moet missen, je die in overleg elders kunt inhalen.
De nieuwste tak van het WIJNinstituut is de ‘docentenopleiding’.
Door mijn jarenlange ervaring met lesgeven aan een hotelschool, als studieloopbaancoach en wijndocent, alsmede door het Magister Vini traject – hoogst haalbare Nederlandse wijnniveau -  dat ik samen met mijn collega Fransbert Schermer doorloop aan de Wijnacademie, heb ik er ontzettend veel plezier in om bij de wijndocentenopleiding van het WIJNinstituut als ‘Wijncoach’  betrokken te zijn. Mijn achtergrond stelt me in staat met een schat aan voorbeelden en heel gerichte kennis aan de gang te gaan!

 

Wijneducatie volgt ook vanuit het Wijncoachingbureau waar ik op een fantastische locatie, echt in het midden van een wijnpakhuis, in het midden van het land – Soest – interactieve masterclasses geef aan kleine groepen!
Wij werken aan de Pakhuisproeftafel van het als maar groter wordende BuyYourWine, die als wijnwebwinkel op dit moment één van de grootste wijnspelers in Nederland op het web is.

De volgende Masterclasses, zijn te volgen:

  • “Vegetarische gerechten ontmoeten hun wijnen”
  • “Food & Wine”
  • “Wijnproeven, hoe doe je dat nu echt?”

 

Daarnaast zijn er meerdere cursussen waar u zich voor kunt inschrijven.
Eén van de bijzondere is zeker de cursus Food & Wine Large, waarin u in vier lessen op een handige manier, overal toe te passen, leert werken met smaakstijlen en met het combineren van wijnen en gerechten!

Spreekt u dit aan als restauranteigenaar? Wilt u ook uw restaurant in 2013 een nieuwe wijnboost geven! Incorporate training is dan de uitkomst! Werken in uw eigen zaak, op een door u zelf gekozen tijdstip, met eigen wijnen, menu- en wijnkaart! Het kan!  Het WCB  is er ook voor u!

De kracht van de cursussen en de MC’s bij het Wijncoachingbureau ligt opgesloten in een groot deel zelfwerkzaamheid en in heel veel humor! Alles laten zien!

Het Wijncoachingbureau is nog jong, maar heeft sterke tools in handen! Wijnkennis op didactische verantwoorde wijze overbrengen is er één van, het werken met topwijnen is een andere! De broodnodige kennis van de branche, zowel van de hotellerie als die van de restaurants, is zeer uitgebreid aanwezig! Zoveel disciplines in één, dan vind je niet snel!

 

Het Wijncoachingbureau heeft een eigen site, een eigen Facebookpagina en via ‘Dewijncoach’ wordt Twitter bediend. Een facebooklike stellen wij zeer op prijs, niets liever willen we heel Nederland over de bruisende wijnmethodes van het WCB laten weten.

Heeft u het volgehouden tot hier? Chapeau!

Voor iedere cursist die zich inschrijft bij het Wijncoachingbureau voor een cursus of een masterclass vóór 1 januari ligt een verrukkelijke ‘tweede gisting op de fles’ bubbel klaar bij het Pakhuis van BuyYourWine! Niet voor bij de oliebollen, maar wel voor het Nieuwjaarsontbijt!

Inschrijven kan middels een mail naar [email protected]

Aldus:  een Wijnkerstboodschap van algemeen nut! Dit jaar zult u  nog veel van ons horen, want er staat razend leuke acties op het programma! Voor alle lezers!

Tja…. en laat hem dus graag zoveel mogelijk ‘uitlekken’! Graag!

 

 

 

 

Lees ook:Spannend drieluik over Food&Wine bij het WIjncoachingbureau
Lees ook:My Favorite Wines: leg je favoriete wijnen vast
Lees ook:De culinaire lijsten kennen geen einde
Lees ook:Wijnexamen training bij het Wijncoachingbureau
Lees ook:Wijnvignet gaat op reis

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wijn.blog met “Een kerstboodschap van algemeen nut!”

  1. Actie

    Gister met kerst weer verschillende wijnen geproefd en eerlijk is eerlijk! Er zaten een aantal heerlijke wijnen tussen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>