Accor stimuleert ‘vrouwen in de top’!

“Accor lanceerde deze week het “Women at Accor Generation”, kortweg WAAG. Het internationale vrouwennetwerk van de hotelgroep wordt voorgezeten door Sophie Stabile, de Global Chief Financial Officer bij Accor!”

Als een van de eerste vrouwelijke managers bij Accor buiten Frankrijk, in de 90er jaren, kan ik niet anders dan met heel veel enthousiasme dit initiatief ondersteunen! Doelstelling is dat 35% van de Accor-hotels tegen 2015 geleid worden door een vrouw.

 

Dat cijfer zou erna tot 50% moeten kunnen groeien, aldus Stabile, Global Chief Financial Officer bij Accor.

Zelf was ik de eerste vrouwelijke hotelmanager in Nederland voor Accor. Het was een mooie tijd. En voor mij een topbedrijf om de kneepjes van het vak te leren! De budgetmeetings in Parijs zal ik nooit vergeten. Daar stond je in een club van mannen, je hotelbudget voor het komende jaar te verdedigen. Het was altijd te weinig. Rond een uur of 12.00 werd steevast een pauze ingelast voor een uitgebreide lunch. Hierbij kwam zoveel wijn voorbij, dat je in de middag, bij de vervolgsessies alleen nog maar ja kon zeggen op alles wat je opgedragen kreeg !
Ik heb me laten vertellen dat het er tegenwoordig een stuk soberder en met veel minder wijn aan toegaat!

 

 

 

Lees ook:Vrouwen in de wijn
Lees ook:Brussels Airlines schenkt de beste wijn in Business Class
Lees ook:Goed jaar voor Constellation
Lees ook:Beste wijn toerisme plek in Zuid Afrika: Vergelegen
Lees ook:De wijnbars van Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>