Wijn, nieuwtjes en tips

In de maand van bubbels een eigen Champagne lanceren is toch wel heel goed getimed!

“Den Haag heeft zijn eigen Champagne”, lees ik op de site van DHFM. “Zondag is het eerste Nederlandse Champagnemerk met formele certificering en classificatie gelanceerd.”

Wel spannend! Het Wijn.blog gaat zich er eens in verdiepen! Benieuwd hoe ze zal smaken.

En de Jet is terug!
Met een geschenk voor de donkere dagen! Zeker de moeite waard om eens op haar Weblog te gaan rondneuzen! “Presentje voor donkere dagen. We hebben ons boek Handeiking kwaliteitswijn online gezet op dit weblog. Wintertijd is studietijd in de wijnbouw.” Maar natuurlijk  is het leuker om het boek zelf in huis te halen!
Niven krijgt een popuppodium in Amsterdam, “Het Vlaamsch Broodhuys biedt een podium aan ambitieuze chefs. In hun Baker’s Cafés zullen jonge topchefs hun kookkunsten tijdelijk vertonen. Aan Niven Kunz de eer om het spits af te bijten.
Het eerste pop-up restaurant zal van 6 tot en met 13 januari huizen in het Vlaamsch Broodhuys op de 1e Constantijn Huyghenstraat in Amsterdam.”   Hier ga ik naar toe! Te leuk hoor, lekker uitje voor januari en leuk voor de “Lunchredactie” van het Wijn.blog! Bron: de Restaurantkrant.

Het Wijncoachingbureau is gestart met een Lunchredactie! Maandelijks ‘Lunchnieuws’ life vanuit de bezochte Restaurants, via Facebook, Twitter en uiteindelijk als Blog op het Wijncoachingbureau. De eerste restaurants staan al geboekt. We trappen deze week al af bij De Pastinaeck in Amersfoort met een lunch aan de Chef’s Table! Hoe blijven de meiden bij? Hoe is het ze vergaan? Waar staan ze nu en waar willen ze heen?
Daarnaast is op de site van het Wijncoachingbureau in het komende jaar heel veel te doen omtrent “wijn&spijs”- educatie! Wat drink je nu bij vegetarische gerechten? Hoe wordt wijn gemaakt? Wat zijn goede combinaties? Wat is vinificatie? Hoe kun je het beste wijnproeven? Houd de site in de gaten! Het wordt een mooi, educatief jaar 2013!

 

 

 

Lees ook:Prachtige foto’s en een nieuw kookboek voor Niven Kunz
Lees ook:Wijn bij Oesters
Lees ook:Wijn workshop als kado van de Sint
Lees ook:Het ultieme kerstcadeau! De Rainbow Wijngids
Lees ook:Welkom op wijn.blog.nl!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>