Wijn, nieuws en nieuwtjes

Wijn Nieuws en Nieuwtjes

De bladen, magazines en kranten stapelen zich bij ons altijd op tot een ongelezen berg van papier. Eens in de zoveel tijd beklim ik die berg en trek me op aan de letters en de woorden. Al het wijngerelateerde nieuws scheur ik er uit. Het vormt een klein bergje knipselwerk.

De Wijnvogel Zo las ik in de Telegraaf van zaterdag over ‘de wijnvogel’! Een ingenieus bedacht systeem voor het verpakken van je wijncadeau, om vervolgens neergezet te kunnen worden als vogelhuisje voor een kleine vogelfamilie! Te gek hoor. Je kunt er meer over lezen op de site van de Wijnvogel zelf !

In Proef&, het lijfblad van Gall kwam ik de dessert&wijnwijzer tegen. Een bijzonder assenstelsel met vier kwadranten, waarover chocolade, roomdesserts, vers fuit en sorbetijs heersen! Zoet + zoet maakt minder zoet, zeggen ze. En ook dat de drank of wijn bij je nagerecht tenminste zo zoet moet zijn als het dessert zelf! Okay! Meer weten: Gallwijnwizard aanklikken.

In het blad Njam, dat ik toegeschoven kreeg tijdens het bezoek aan de Megavino enkele weken geleden, stond een wijnarrangement voor het prachtige hotel Weinhotel Sankt Stephanus. Een hotel in een geklasseerd herenhuis met verfijnde gastronomie. Ieder weekeinde zijn hier wijndegustaties. De chef, Herr Herman Saxler kookt  met seizoensgebonden porducten. Het Weinhotel wordt enkel door een weg van de Moezel gescheiden! Ook lees ik over het bijzondere Schlosshotel Petry! Een hotel in het centrum van Karden, ongeveer 80 meter van de Moezel vandaan. Het oorspronkelijke klooster is nu een prachtig hotel met een gastronomische keuken!

Als je gek bent op chocolade en op wijn, dan is de volgende tip een gevaarlijke: Banyuls & Bonbanyuls. Een prachtige geurende wijn met veel fruit, rijpe houttonen en een zachte zoete finale, gecombineerd met rijpe kazen en misschien krachtige blauwschimmels, maar ook met zuivere chocolade Bonbanyuls! Banyuls is een zoete ‘portachtige’ rode wijn  uit de Roussillon, in het zuiden van Frankrijk. Gemaakt van 100% Grenache noir, waarvan de gisting onderbroken wordt door wijnalcohol. Bron: Okhuysen.

De nieuwe  WijnWandeltochten (actief&genieten) staan weer op de site. Jeanet Bruining gaat dit jaar onder andere naar de Pfalz, maar ook naar Wenen. Nieuw is de wijnwandeling door Würtemberg. “Het land van Mercedes, Porsche en top wijn.” Kijk zelf maar voor uitgebreide informatie op de site!

Restaurant de Lage Vuursche stuurde de ‘Lage Vuursche Post’! Een nieuwsbulletin gericht op de naderende winter, vol warmte, gezelligheid en kerstsfeer. De hele maand December is het hier altijd feest! De vuurkorven met knetterend hout buiten op het terras, binnen de warmte en het zachte kaarslicht. Op eerste en tweede kerstdag is het traditionele Kerstmenu terug van weggeweest. De Lage Vuursche opent haar deuren dan op beide dagen, net als vroeger met een kerstavontuur in sprookjesachtig theater. U kunt lunchen, brunchen of dineren. Kijkt u zelf even op de site van Restaurant de Lage Vuursche!

Lees ook:Herfst in Lage Vuursche
Lees ook:Genieten van wijnen op de Lage Vuursche
Lees ook:Nectarine met honingparfait
Lees ook:Zuid-Afrika komt naar Lage Vuursche
Lees ook:Een glaasje madera.. bij de chocolade!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>