Michelin gids Nederland

Met de uitreiking van de Nederlandse Michelin, vanochtend, eerst aan de burgemeester van  Maastricht,  Onno Hoes, komt er een einde aan de #lijstenmania van culinaire en vineuze gidsen in 2012 voor 2013! In de persruimte waar ik zit te schrijven, staan en zitten de  important people om mij heen en borrelen. Ook Joop Braakhekke zie ik verderop geinterviewd worden! Het wordt tevens gefilmd. Leuk, misschien straks kijken?

Wat was het spannend vanochtend! Nee, nu heb ik het niet  over de Michelin, maar gewoon over mezelf! Overal ongelukken, overal files en on top nog eens die boeren op hun “trekkers” door de ruimte heen! Waarom doen ze dat niet gezellig in het weekeinde!

In ieder geval, Kuifje was op tijd. Pfffff. En het zinderde in de zaal, waar de studenten van de Hotelschool een tipje van de sluier van hun afstudeeronderzoek oplichtten!  Wat en hoe kiest de doelgroep voor hun restaurantbezoek. Wie is die belangrijke, zo gewenste doelgroep! Hoe vind je die zo voor jou bijzondere en financieel draagkrachtige groep?  Bij dit onderzoek werden maar liefst 831 respondenten benaderd en 20 zogenaamde diepte-interviews  gehouden. Een van de onderzoeksresultaten: de doelgroep ‘Senioren’  plant zorgvuldig zijn of haar restaurantbezoek. Hmmm….die generatie heeft daar nu ook  alle tijd voor. Wij straks waarschijnlijk niet toch?  Verder het grote belang van de recensiepagina’s, deze zijn dus heel erg belangrijk.  Niet te onderschatten! En in het vervolg hierop moet restaurantwebsite natuurlijk life and kicking zijn.

De hotelschool presenteerde zich heel erg goed! En eindelijk brak  dan toch ook het moment Suprême aan en viel het doek voor sommigen, waar voor andere juist de poorten naar eeuwige roem, alaas in ieder geval voor een heel jaar, ontsloten werden.  Het uitblijven van een derde derde ster dompelde de zaal in een ietwat rouwachtige stemming. De  vreugde-explosies na de bekendmaking van de eerste en tweede bekoelde iets.

Enfin, er is meer dan voldoende weer te bezoeken in het nieuwe jaar. Eerst de ‘Nieuwen” met 1*! Chapeau! Moeten we maar lekker om de hoek beginnen, bij Bloks in Amersfoort!  “Bloks is op een zeer natuurlijke wijze van een Bib Gourmand uitgegroeid tot een verfijnde en sierlijke keuken. Chef-kok Marco Blok houdt daarbij zijn bijzonder scherpe priis-kwaliteitsverhouding in het oog!”

“Bord’eau is het nieuwe restaurant in het Amsterdamse! Dit nieuwe restaurant onderscheidt zich door een sobere, elegante en geraffineerde keuken. Volledig in lijn met het interieur.”

We worden ondertussen op voorbeeldige wijze voorzien van heerlijke amusehapjes in de vorm van een volledig lunchmenu.

“Kaagjesland in Reeuwijk biedt een verleidelijke en actuele keuken waar in de loop der jaren altijd goede chef-koks hebben gewerkt, wat zich uit in een constante groei en kwaliteit.”

“Han Ting Cuisine in den Haag krijgt een ster! Chef-kok Han brengt Aziatisch geïnspireerde gerechten waarbij hij producten en smaken en technieken uit Oost en West bij elkaar brengt.”

Enfin, voor nu even genoeg. Terug naar het westen. De andere mooie, fijne, goede elegante restaurants, de ‘Nieuwen’ met 2* en de gevestigde orde komen zeker in de komende week nog aan de beurt!

Een gast komt binnen en gaat  door persoonlijke benadering en authenticteit als ambassadeur naar buiten!

Mooi gezegd door Hans  Steenbergen! We gaan het beleven!

Lees ook:De Michelin, samengevat!
Lees ook:FG Restaurant krijgt 2e Michelinster
Lees ook:Michelin: Tweede ster voor La Durée
Lees ook:Dating door wijnoverschot?
Lees ook:Wegener gaat wijn verkopen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>