Wijn en invloed

Lijstenmania  in Wijnland

Wat mij betreft is het bijna klaar met de lijstjes en het rubriceren van restaurant en sommelier des wijnvaderlands. Met de uitreiking van de Michelin maandag aanstaande, sluit ik dat onderwerp verder af, maar wat moest ik lachen toen ik gisterenavond laat thuiskwam van een mooie workshop Smaakstijlen. ME  had de ‘Winelife’ vast uit zijn plastieken jasje geholpen en op de eettafel  gelegd.

De lijst der lijsten. Dat zullen hilarische uurtjes geweest zijn bij de redactie van Winelife. Echt interessant om te zien waarop  zij hun keuzes bepaald hebben !
Geen seconde verwacht, dat ik er zelf tussen zou staan. Daar hoor ik absoluut ook niet thuis. Net als tenminste 70% van deze lijst!

Ik miste echter wel veel namen, die de 30% wel naar de 100% hadden kunnen brengen.  Van mensen die zich ingezet hebben en inzetten om kennisoverdracht voor wijnminnend Nederland te verzorgen! Schrijvers, docenten, wijnmakers, professoren. Zij die dus echt tot de meest invloedrijke mensen in de wijn horen!

Die kom ik nauwelijks tegen in het lijstje!

In het land der blinden is éénoog koning, zeggen ze, nietwaar?

Misschien dit jaar dan toch zelf nog een lijstje ‘inlijsten’?

 

Lees ook:Twee Zuid-Afrikaanse vrouwen geplaatst op de lijst van meest invloedrijke wijnpersoonlijkheden
Lees ook:Satellieten voor een gezonde druivenoogst
Lees ook:Wijnbar Gorgeous op landgoed Steenberg in Constantia
Lees ook:Creatief met wijnkisten
Lees ook:Carnaval

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>