Château Maestricht, culinair trefpunt van Maastricht

Twee dagen zonnig, koud Limburg

Onderweg naar Maastricht zit ik in de trein met de bijlage Nieuw-Zeeland van Perswijn in mijn hand. Eens even kijken of Bishops Head ook bezocht is in Wairapa?

Naast de Perswijn heb ik de ‘BourgogneDag’ van Oinos in mijn tas, althans de bijlage uit Bodem & Klimaat. Stukje voorbereiding voor a.s. maandag,  de masterclass bij Gerhard Horstink in, ja, alweer het zuiden.

Het is zo’n herfstdag uit het boekje. Strak blauw, volle zon, vrieskou. Door de winkelstraat loop ik, de Maas overstekend,  richting Vrijthof. Ik verbaas me wel, want eerlijk gezegd verwacht ik allemaal goed geklede ‘Bourgondische’ mensen die in de richting van het culinaire plein op het Vrijthof schuifelen, en dat, dat valt wel tegen.

Iets voor 12.00 uur stap ik Château Maestricht binnen.
Château Maestricht dat tot en met maandag de place to be is als je van vineuze en culinaire zaken houdt. Hier geven meer dan 20 Maastrichtse en Euregionale wijndomeinen acte de présence. Daarnaast wijnhuizen zoals Thiessen, Sauter en Professionals in Wine, maar ook  Brand Bier en Gulpener. Foodpresentaties, de legendarische Sjnkerij de Bóbbel en de nodige literaire gastronomie en professionele kookaccessoires.

Onder meer met bijzondere masterclasses door Stan Beurskens, Erik Sauter en Annaline Doelen.

In de loop van de week volgt er een uitgebreid blog over mijn bezoek aan Limburg.

Nu voor vanavond vast wat foto’s.

Lees ook:Masterclass regionale wijnen en gerechten bij Anneline in mes amis – Maastricht
Lees ook:Wijn maken in Limburg is leuker dan in de rest van de wereld
Lees ook:Eind oktober naar Maastricht!
Lees ook:Perswijn brengt e-magazine over Beaujolais
Lees ook:14 dec gratis wijn proeven bij wijnveiling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>