Perswijn lezen bij de open haard

Perswijn, dat  was het enige nog niet besproken wijn gerelateerde magazine van deze maand, dat nog op mijn bureau lag te wachten.
Al een tijdje…

Nu wilde het toeval dat ik mij gisteren zowaar in goed PW-gezelschap mocht begeven. Tijdens een kleine, maar intensieve proeverij in Amsterdam, waar ik  ingeklemd zat tussen één van Nederlands topsommeliers, Job Seuren en aan de andere kant, Nederlands enige echte ‘Master of Lunch’: Rene van Heusden. Zoals altijd voelde ik me als een vis in het water. Ik kan ook niet anders zeggen, dan dat de wijnmannen die ik  ontmoet heb in de loop der jaren, stuk voor stuk interessant zijn en bovenal bijzonder aardig. Mijn Zuid-Afrika liefde bracht me nb bij het filmpje van Rene van Heusden aldaar. Moet u even zien.

Perswijn, ‘het blad voor liefhebbers en professionals’.  Een karrenvracht aan artikelen ook dit keer weer. De columns, ik heb het al vaker gezegd, zijn altijd fijn om te lezen. Je hoort er ‘de ruis’ uit de wijnwereld zo lekker in. Hoewel ik een lichte voorkeur voor de ‘enige’ vrouwencolumn in Perswijn heb, moet ik zeggen dat ik me vorige maand ook wel om die van mijnheer Jacobs heb bescheurd. Gebakken lucht, ach ja…

 

Ging de wijnreis vorige maand naar San Francisco,  deze maand  ging hij onder leiding van Hubrecht Duijker naar Minnesota. Waar de wijnindustrie ooit begon met een handvol ‘crazy people’!
Verder een mooi artikel over de wijnmaker Martin Meindert en over de achterkant van de wijn, met dit keer Frank Donker, hoofdinkoper van Groupe LFE aan het woord. Met hem mag ik ook weleens mee proeven in Maartensdijk! Altijd goed voor een uurtje of twee gezelligheid.

Mijnheer Daniels en mijnheer van Leeuwen zorgen met hun bijdrages vanuit verschillende invalshoeken over (de) wijngaarden weer voor voldoende educatie en met smaak heb ik “aan tafel” doorgenomen, deels zelfs al uitgeprobeerd ook. De tagliatelle met paddenstoelen hebben bij ons al op tafel gestaan. Met Chianti van Antinori weliswaar.

 

Kortom , het oktobernummer van Perswijn staat garant voor heel wat uurtjes ‘wijnlezen’! In je luie stoel, met een mooi glas wijn, bij de open haard .

Laat  nu net ook het Duitsland supplement op de mat vallen!

 

Lees ook:Rene van Heusden gesnapt
Lees ook:Foutloos bloggen is niet makkelijk, maar moet!
Lees ook:Witte wijn maakt je tanden rot!
Lees ook:Nederlands Wijngilde opent in Heusden?
Lees ook:Wat er te lezen valt in de wijnmagazines rond de herfst!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>