Nationale Wijnweek 2012

NATIONALE WIJNWEEK 2012
maandag 1 tot en met zondag 7 oktober

NEDERLANDSE WIJNFEESTEN GROESBEEK (vrijdag 28 t/m zondag 30 september)

In het weekend voorafgaand aan de Nationale Wijnweek worden in Groesbeek voor de 6e keer de Nederlandse Wijnfeesten georganiseerd. Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 september zal Groesbeek wederom drie dagen in het teken staan van wijn, wijnbouw en feest.

In de prachtige ambiance van het heuveldorp Groesbeek bieden de Nederlandse Wijnfeesten traditiegetrouw een zeer gevarieerd programma voor alle wijnkenners en liefhebbers.

Op vrijdag 28 september wordt het all-inclusive Muziekfestival georganiseerd. Op zaterdag 29 september is er een internationale wijnmarkt. Het weekend wordt afgesloten met de Open Dag Nederlandse Wijngaarden.

Info: www.nederlandsewijnfeesten.nl.

OPEN DAG NEDERLANDSE WIJNGAARDEN (zaterdag 29 en zondag 30 september)

Voorafgaand aan de Nationale Wijnweek wordt op zaterdag 29 en zondag 30 september 2012 traditiegetrouw de Open Dag Nederlandse Wijngaarden georganiseerd. Nederland is een echt wijnland geworden. In ons land wordt nu op grotere schaal druiven geteeld en wijn gemaakt. De Nederlandse wijnbouwers produceren jaarlijks meer dan één miljoen flessen. Naast wit en rood ook steeds vaker rosé en feestelijke mousserende wijn.

De wijnbouw heeft in Nederland een grote vlucht genomen. Tot in de jaren negentig van de vorige eeuw telde Nederland maar enkele tientallen commerciële wijngaarden. De introductie van nieuwe druivenrassen bracht de wijnbouw in Nederland in een stroomversnelling. Met als resultaat dat ons land nu ongeveer 180 commerciële wijngaarden telt. De helft hiervan is een hectare of groter. Er zijn zelfs al wijngaarden van rond de tien hectare. De totale oppervlakte aan wijngaarden wordt geschat op circa 240 hectare. De wijngaarden zijn in vrijwel alle provincies te vinden. In Gelderland liggen de meeste, maar ook in Groningen, Friesland en op Texel is er wijnbouw.

De Open Dag Nederlandse Wijngaarden biedt iedereen de gelegenheid om een kijkje te nemen in een Nederlandse wijngaard en wijn van eigen bodem te proeven.

Klik hier voor deelnemers aan de open dag.

Info: Stichting Nationale Wijnweek, Josée van Rooij, T 070-3708347, M 06-20247208 en
E [email protected]

Lees ook:Lustrum Nederlandse wijnfeesten
Lees ook:September: De Nederlandse Wijnfeesten
Lees ook:Open Dag Nederlandse Wijngaarden
Lees ook:Nederlandse wijnfeesten komen er aan
Lees ook:nationale wijnweek 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>