Solaris, een wijndruif

“Solaris heeft zoals we zagen een flink hoog suikergehalte. Maar misschien nog net niet hoog genoeg voor de meest complexe soorten zoete wijn, zoals bijvoorbeeld een TBA oftewel een Trockenbeerenauslese. (Duitse wijnbouw-woorden zijn vaak machtig. Ganztraubenpressung. Stummschwefelung. Dickmaulrüssler. Kupferab-schlußspritzung.) Of een Sauternes-achtige bonbon van een wijn. Maar dat zou volgens ons wel kunnen.”

 

Oeps, wat zegt ze nu? Lees de laatste Jet, hier!

 

Alles over Solaris, als blend, op barrique of rvs.

Lees ook:Solaris by Wester
Lees ook:Verslag uit de wijngaard 5: September in Nederland
Lees ook:Marathon in Sauternes
Lees ook:Officiele keuring van Nederlandse wijnen
Lees ook:Wijnmakersdiner in de Opera!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>