Restaurant-Hotel de Kastanjehof in Lage Vuursche op een zomerse zondag

De Kastanjehof

Onder het loof van grote kastanjebomen ligt ze verscholen in de bossen van Lage Vuursche. Het is één van die restaurants die je moet weten te liggen, om er vervolgens keer op keer naar toe te gaan.
Vandaag lag het terras  er weer uitnodigend bij. Deels in de zon, deels speelden de schaduwen  van de grote bomen hun spel op het ruime terras.

Hotelgasten zaten daar aan de lunch, passanten genoten van schuimende cappucino’s met taartjes van witte chocolademousse gekroond met  verse aardbeien, afgemaakt met wat citroentijm. Goddelijk lekker.

Veel gasten schoven aan, na een Lage Vuursche boswandeling, voor een zondagse lunch met een goed glas wijn.

Verleidelijk midden op het terras stond chef Stomp in zijn “buitenkeuken” en genoot zichtbaar van het werken tussen de gasten.
Onder hun ogen werden op het terras de hoofdgerechten klaargemaakt. In het zogenaamde groene ei!
The Green Egg. Gemaakt van dubbelwandig, hittebestendig keramiek. Het barbecuen anno de twintiger jaren van deze eeuw. De warmtebron die regelbaar is, waardoor, zo vertelde hij mij, je een entrecôte kunt grillen, maar ook op een fantastische manier een mooi gaar, maar uiterst krokant stukje zwezerik kunt bereiden! Hmm, en dan een glas Morgado de Sta. Catherina bij uit  Bucelas.  Arinto druiven op hout gerijpt.

Op de kolen in het Egg, liet hij wat  gedroogde lauriertakken mee schroeien. Onvoorstelbaar geurig! ‘t Ja, dat moet je ook maar weten, dat zo’n simpele toevoeging het zo lekker kan maken.

De bediening liep af en aan  waters en wijnen.

Ach, het was weer zo’n ouderwetse mooie zomerzondag!

 

 

 

 

Lees ook:Herfst in Lage Vuursche
Lees ook:Genieten van wijnen op de Lage Vuursche
Lees ook:Zuid-Afrika komt naar Lage Vuursche
Lees ook:Wijn, nieuws en nieuwtjes
Lees ook:Bye bye Zuid-Afrika

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>