N,R&F van vandaag de dag

Het nieuwste blog  op  Jet Wester’s site gaat over Schwarzfäule. “De ziekte heet Schwarzfäule in het Duits, black rot in het Engels – laten we zeggen zwarte rot in het Nederlands. En hij is niet leuk. De foto van het blad in de blog  is van een Souvignier Gris, een druif die geroemd wordt vanwege zijn grote schimmeltolerantie voor echte en valse meeldauw.” Hoe meer je leest, hoe meer je weet. Hier is het te vinden.

 

Collega uit Duitsland tweette het volgende: “8,9 Prozent der Frauen vertragen keinen Rotwein”. Het artikel  waar je alles hierover kunt lezen, vind je hier.

Heel interessant, het heeft lang geduurd, maar ze zijn er nu: “De nieuwe Etiketteringsregels voor Franse wijnen” Deze zullen in juli van kracht worden en hebben als doel meer duidelijkheid te verschaffen aan zowel producenten als consumenten. Hmm… ja, nu is alles echt helder!:) Lees het zelf even hier, aan de hand van de tekst van René van Heusden.


Markus Molitor bij de Echoput. Vrijdag 22 juni 2012. Prachtige wijnen uit de Moezel van het in 1984 door Markus Molitor overgenomen Weingut in de Mittel-Mosel.
Anne-wies van Oosten van “Gransjean Wijnen en Delicatessen” was erbij en deed het volgende verslag.

Lees ook:Veelbelovende Oostenrijkse wijnmakers naar Nederland
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:Wie wordt de Champagne ambassadeur / ambassadrice 2012
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:In de boomgaard dineren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>