PLUS wederom beste wijnsupermarkt volgens consument

De Bilt, 18 juni 2012 – PLUS is voor het tweede jaar op een rij de Beste Wijnsupermarkt van Nederland. Dit blijkt uit het Retail Wijn Imago Rapport van Baarsma Wines. Dit verschijnt jaarlijks sinds 2011 en is gebaseerd op grootschalig consumentenonderzoek door het onafhankelijke marktonderzoeksbureau GfK. PLUS werd door de Wijnalmanak al zes maal eerder uitgeroepen tot Beste Wijnsupermarkt van Nederland.

Waardering van de consument
Uit het onderzoek onder 2.000 Nederlanders komt PLUS als beste naar voren. De consumenten hebben de retailers beoordeeld op punten zoals beschikbaarheid van wijn in acties, kwaliteit van wijn, deskundigheid van het personeel en de aantrekkelijkheid van het prijsniveau. PLUS scoort het hoogst van alle supermarkten op nagenoeg alle aspecten. Alexandra Pouderoyen, wijninkoopster van PLUS: “Het is natuurlijk geweldig dat we wederom als beste uit de bus komen. Deze onderscheiding onderstreept dat niet alleen kenners het wijnassortiment van PLUS waarderen, maar de consument ook. En waardering van de klant is uiteindelijk toch waar het om gaat!”

Hulp bij het kiezen van wijn
Uit het onderzoek blijkt dat de kwaliteit van wijn voor Nederlanders de belangrijkste factor bij aankoop is. De prijs en beschikbaarheid bij acties komen op de tweede plaats. Ook blijkt de behoefte van de consument aan informatie groot, wijn kiezen blijft moeilijk. PLUS werkt er al jaren aan om de kennis van het personeel te optimaliseren zodat de wijnklant geholpen kan worden bij het maken van een keuze. Hiertoe ontwikkelde PLUS zelfs een eigen en unieke opleiding tot ‘wijnadviseur op de winkelvloer’ waarvan onlangs de eerste lichting cursisten het diploma ontving. De wijnliefhebber kan sinds kort niet alleen in de PLUS supermarkt terecht, maar ook op www.pluswijnkelder.nl, waar een aanvullend assortiment kwaliteitswijnen te vinden is.

Lees ook:PLUS beste Wijnsupermarkt volgens consument
Lees ook:PLUS heeft de Beste Wijnafdeling van Nederland
Lees ook:PLUS wijnopleiding levert weer wijnadviseurs af
Lees ook:PLUS genomineerd voor Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland 2013
Lees ook:Kopers van wijn op internet tevreden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>