Prachtig interview met Louis Kat op het Wijnplein

De eer viel te beurt aan het Wijnplein! Daar is een interview te lezen met de zich terugtrekkende Louis Kat. Zoon Xavier neemt het roer over. Het is een prettig geschreven, fijn te lezen interview!
Een klein citaat dan hier, maar de rest is op het Wijnplein te lezen: “Na mijn middelbare school (Gymnasium) moest ik de militaire dienst in. Bij een medische controle werd ik echter tijdelijk afgekeurd vanwege “een pufje” aan mijn hartklep. In afwachting van een herkeuring zocht ik een tijdelijk baantje en werd als kelderknecht eind 1962 aangenomen bij Wijnkoperij Okhuysen, waar mijn vader klant was.
Ik raakte toen zo geboeid door het wijnvak, dat ik er steeds meer over ging lezen en in overleg met de heer Okhuysen besloot ik naar het buitenland te gaan.
” ‘t Ja, onze eindige levens, zij gaan zoals zij gaan…

 

Lees ook:Een bijzondere lunch in De Zwetheul
Lees ook:Medailleregen in Betuws wijndomein
Lees ook:Unieke Frans Hals Wijnen ter gelegenheid van 100-jarig bestaan Frans Hals Museum
Lees ook:Wijnkoperij Okhuysen neemt afscheid van Louis Kat
Lees ook:Verslag uit de wijngaard 28

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>